Amenajarea casei este o etapă extrem de importantă, pentru că alegerea accesoriilor și a culorilor pentru locuință poate avea un impact considerabil asupra întregului ambient. Așa că dacă îți dorești să te bucuri de o atmosferă relaxantă, într-un spațiu bine organizat și echilibrat, atunci ar trebui să alegi obiectele de decor pentru casa ta în funcție de câteva reguli esențiale.

Decorează pereții

Designul pereților din locuință este unul dintre cele mai importante aspecte, așa că nu poate fi trecut cu vederea atunci când vine vorba de amenajarea casei. Tocmai de aceea, piesele de artă nu ar trebui să lipsească din decorul locuinței. O pictură sau o fotografie în ramă va atrage întotdeauna atenția și va oferi un plus de personalitate unei încăperi. Spre exemplu, poți alege un tablou canvas cu modele abstracte, pentru un living decorat în stil minimalist. Pentru o casă amenajată în stil rustic, poți opta pentru un tablou cu modele tradiționale. De asemenea, poți decora pereții casei și cu o galerie de fotografii și, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, poți extinde peretele galeriei până aproape de tavan.

În schimb, pentru decorarea pereților din dormitor, poți opta pentru un design mai special. Spre exemplu, poți alege un tablou sau o vopsea diferită doar pentru unul dintre pereți. De asemenea, poți folosi un tapet contrastant sau o oglindă, care va lărgi vizual întregul spațiu. Oglinzile reflectă lumina, iar astfel ajută orice spațiu mic să devină mai mare și mai luminos. În plus, pentru un design inedit al pereților interiori, poți opta pentru o oglindă supradimensionată sau pentru mai multe oglinzi mici.

O altă metodă de a decora pereții locuinței poate fi cu ajutorul plantelor. Chiar dacă te-ai obișnuit să așezi ghivecele cu flori pe pervaz, poți încerca și altfel de decorațiuni florale. Spre exemplu, alege jardiniere suspendate sau montate pe polițe, care vor oferi un plus de prospețime și culoare locuinței tale.

Creează contrast

Un detaliu important în ceea ce privește amenajarea locuinței este crearea unui contrast cu ajutorul accesoriilor și obiectelor de design. În general, acest lucru se poate obține foarte ușor alegând nuanțe deschise pentru pereți și accesorii în nuanțe mai închise, care să se potrivească perfect cu restul pieselor de mobilier.

Spre exemplu, poți opta pentru o veioză sau o lampă roșie sau pentru perne decorative în culori excentrice, care să aducă un plus de vitalitate întregului ambient. De asemenea, și repetiția culorilor are un rol esențial. Dacă alegi un fotoliu de culoare verde, poți opta pentru încă un obiect decorativ cu aceeași nuanță, cum ar fi o draperie sau un covor.

Păstrează proporțiile

Atunci când îți amenajezi locuința trebuie să ții cont de proporții, pentru că atât dimensiunea vizuală, cât și greutatea elementelor dintr-un decor pot influența considerabil atmosfera dintr-o încăpere. Spre exemplu, spațiul alb dintr-o încăpere, care este numit și spațiul negativ, reprezintă de fapt zona goală a designului. Este important ca această zonă să rămână așa, pentru a sprijini contrastul.

În cazul în care spațiul alb devine mult prea mic din punct de vedere al suprafeței, decorul camerei va părea mult prea încărcat. De asemenea, dacă albul din cameră acoperă o suprafață prea mare, atunci spațiul va părea neamenajat, așa că ar fi ideal să creezi un echilibru cu ajutorul pieselor de mobilier sau al accesoriilor.

Așadar, dacă vei ține cont de aceste aspecte când vei alege accesoriile pentru locuința ta, vei reuși să creezi un ambient plăcut, dar și un design echilibrat. Atunci când alegi obiectele de decor pentru locuința ta, trebuie să ții cont de faptul că acestea îndeplinesc două roluri: unul estetic, dar și unul funcțional. Dacă urmează să îți decorezi casa și ai nevoie de accesorii noi, îți recomandăm outletul English Home din Militari, unde găsești o mulțime de obiecte pentru locuință.