Deși sezonul rece aduce cu sine schimbări în garderobă, acest lucru nu înseamnă că nu te poți îmbrăca elegant în continuare. Într-adevăr, spațiile deschise presupun o vestimentație mai călduroasă și groasă, iar ținutele elegante se caracterizează în principal prin articole vestimentare subțiri, fără căptușeală suplimentară.

Cu toate acestea, poți purta ținute elegante și atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Chiar și articolele vestimentare puțin mai groase și voluminoase pot fi elegante, atât timp cât reușești să le integrezi într-o ținută unitară. Descoperă 5 ponturi pentru a crea ținute reușite și a fi elegantă chiar și în sezonul rece!

Creează multe straturi

Pentru a putea menține căldura corporală, esențială nu este grosimea hainelor, ci numărul de straturi pe care le porți. De exemplu, pentru a minimaliza volumul ținutei, alege să porți haine mai subțiri, dar al căror material să fie dens și călduros.

Cel mai recomandat ar fi să porți trei straturi de haine, iar aici sunt incluse atât paltoanele, bluzele și puloverele, cât și un eventual tricou. Făcând alegerile potrivite, vei reuși să arăți elegant chiar și atunci când porți mai multe rânduri de haine.

Alege haine mulate

Cu cât articolele vestimentare sunt mai lipite de corp, cu atât vor reuși mai bine să limiteze pierderile de căldură. Pe de altă parte, hainele largi vor permite aerului rece să pătrundă prin ele, mai ales atunci când sunt realizate din materiale cum ar fi bumbacul.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poți purta și rochii. Deși rochiile clasice ar trebui evitate, poți alege cu încredere acele modele puțin mai groase, cum ar fi rochiile tricotate de la Zonia. Acestea nu numai că sunt autentice, dar îți vor conferi eleganța pe care o cauți.

Poartă paltoane lungi

Sezonul rece este singura perioadă a anului în care poți purta paltoane. Acest lucru este un adevărat prilej de a-l alege pe cel mai elegant. Paltonul potrivit se poate dovedi a fi o piesă vestimentară nu doar practică și călduroasă, ci și extrem de rafinată.

Îl poți asorta cu încredere oricărui tip de vestimentație, fie pantaloni sau rochie. Încearcă totuși să îl asortezi nu doar din punct de vedere cromatic, ci și în ceea ce privește materialul din care este realizat.

Selectează încălțăminte căptușită

Nu ezita să porți cizme sau chiar ghete căptușite cu blană. Într-adevăr, poate nu sunt la fel de elegante precum pantofii, însă le poți asorta cu ușurință raportându-te la restul articolelor vestimentare purtate.

Mai mult decât atât, dacă este absolut necesar, le poți schimba cu o pereche de pantofi atunci când ajungi la birou sau la vreun eveniment important. Nu purta pantofi cu toc înalt când mergi pe stradă deoarece sunt extrem de incomozi.

Poartă eșarfe

Un astfel de accesoriu se poate dovedi a fi elementul de care are nevoie ținuta ta pentru a ieși în evidență. Versatile și ușor de integrat în orice ținută, eșarfele se potrivesc perfect cu articolele vestimentare aferente sezonului rece.

Alege să porți eșarfe realizate din aceleași materiale precum celelalte piese pe care le porți. În aceeași măsură, acordă atenție și unității cromatice a ținutei. Optează pentru eșarfe cu modele simple și culori complementare.

Într-adevăr, eleganța în sezonul rece este puțin mai greu de atins, însă nu imposibil. Cu puțină imaginație poți crea o ținută elegantă, chiar și cu ajutorul hainelor de iarnă.