Masca de față face parte din ritualul de îngrijire și înfrumusețare al tenului, pe de-o parte, dar și pentru clipele de răsfăț pe care le meriți, pe de altă parte. Aplicarea unei măști în confortul locuinței tale îți poate oferi un sentiment relaxant și calmant, exact ca la un salon luxury de spa.

Există o gamă variată de măști pentru față potrivite pentru orice tip de ten, pentru revigorarea pielii, pentru hidratarea și chiar redarea strălucirii acesteia. Dacă vrei să aplici corect o mască de față și să beneficiezi de toate proprietățile ei, atunci consultă etapele următoare:

Curățarea și demachierea tenului

Curățarea tenului este una dintre cele mai importante etape ce trebuie incluse într-o rutină zilnică. Datorită lor, vei putea scăpa de reziduurile din timpul somnului, dar și din timpul zilei: urdori, machiaj, praf sau fum.

Este indicat să folosești produsele de curățare și de demachiere potrivite tenului tău. De exemplu, dacă ai pielea cu tendințe de îngrășare sau acneice, atunci poți folosi produse pe bază de acid salicilic. Totodată, dacă tenul este uscat sau sensibil, atunci vei avea nevoie de un produs de hidratează intensiv.

Curățarea și demachierea tenului este primul pas pentru a folosi ulterior o mască de față. Cu toate acestea, chiar dacă masca va fi aplicată doar o singură dată pe săptămână, produsele de curățare sunt necesare zilnic.

Tonifierea corectă a tenului

După ce te-ai spălat pe față cu apă și ai folosit produsele potrivite de curățare, este timpul pentru tonifierea tenului. Cu ajutorul unei loțiuni tonice, pielea ta va fi mai hidratată și vei avea o senzație de prospețime și revigorare. Cu atât mai mult, loțiunea îți ameliorează și calmează iritațiile pielii. Se recomandă ca aceasta să nu conțină alcool.

Exfolierea de profunzime a tenului

Exfolierea tenului este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte și curățarea de profunzime a porilor pentru a nu apărea puncte negre sau coșuri, lăsând pielea catifelată și pregătită pentru pasul următor. 

Celulele moarte și reziduurile din piele trebuie eliminate. În caz contrar, tenul tău va avea în timp un aspect tern, obosit, iar pielea își va pierde elasticitatea. Poți opta pentru produse de exfoliere potrivite pentru chipul tău, cu arome plăcute, fructate sau florale și exotice.

Hidratarea tenului

Aplicarea cremelor hidratante sunt importante pentru a pregăti tenul înainte de masca de față. Acestea se recomandă a fi utilizate în funcție de tipul de piele pe care o ai. De exemplu, pentru tenul acneic, folosește o cremă matifiantă, iar pentru cel uscat una cu ingrediente ce hidratează intens pielea.

Aplicarea măștii pentru față

Există mai multe tipuri de măști pentru față, printre care cele pentru demachiere, hidratare, purificare, revitalizare, luminozitate, peel-off, de exfoliere sau cele ce îndeplinesc anumite caracteristici specifice tipului de ten: acneic, matur, uscat, cu tendință de pigmentare. 

Este important să eviți zona din jurul ochilor atunci când aplici masca și să păstrezi o distanță minimă între aceasta și rădăcina părului deoarece se va curăța foarte greu ulterior. În funcție de fiecare mască, poți consulta instrucțiunile prezente pe ambalaj pentru o aplicare cât mai corectă.

După ce ai aplicat masca, folosește o cremă hidratantă, însă de data aceasta într-o cantitate mult mai mică, pentru a putea intra rapid în piele. Ai grijă de rutina ta de înfrumusețare și hidratare pentru ten și pentru o piele catifelată și tânără!