Călătoriile cu maşina îţi oferă o libertate pe care nicio modalitate de transport în comun nu o pot egala. De la volanul maşinii tale eşti responsabil de traseu, pauze de masă sau de odihnă şi poţi opri oricând doreşti să admiri un peisaj sau să urmezi un indicator turistic care te-a impresionat. Dacă nu călătoreşti singur, trebuie să ai grijă ca experienţa să fie una plăcută pentru toţi pasagerii. Iată câteva idei care te vor ajuta să transformi drumurile mai lungi sau mai scurte într-o plăcere.

Fii conectat

Dispozitivele inteligente şi-au câştigat un loc atât de important în vieţile noastre încât nu pot fi închipuite fără ele. Telefonul mobil a înlocuit o mulţime de aparate şi instrumente fără de care transportul era mult mai dificil. Gândeşte-te doar la faptul că generaţiile precedente aveau de pus în bagaj, la îndemână: lanternă, hărţi, aparate GPS, reviste cu obiective, agende cu date de contact, aparate de fotografiat sau camere video. Toate acestea sunt acum integrate în smartphone, multe dintre ele chiar nu se mai produc ca atare. Pentru a avea avea acces la toate aplicaţiile necesare trebuie însă să ai ecranul telefonului amplasat într-un loc vizibil şi acces la alimentarea electrică. Accesoriile necesare pentru acest tip de conectivitate sunt în primul rând suportul de telefon instalabil pe parbriz, pe bord sau în grila de aerisire şi încărcătorul auto cu una sau mai multe ieşiri USB şi cabluri de date potrivite.

Playlistul potrivit

Modelele mai noi de maşini îţi permit conectarea telefonului la sistemul audio al automobilului prin Bluetooth. Pentru cele mai vechi, acest tip de conexiune este posibil prin intermediul unui adaptor. Indiferent de soluţia aleasă, telefonul conectat devine player media. Profită de posibilitatea accesării platformelor de streaming sau a galeriei personale din telefon pentru a asigura un fond sonor plăcut pe parcursul călătoriei. Dacă nu eşti singur în maşină, este important să ceri părerea însoţitorilor cu privire la gusturile muzicale. Atunci când călătoreşti împreună cu copiii, un playlist cu muzica lor preferată îţi va aduce un strop de linişte când răbdarea lor începe să se epuizeze.

Atmosferă plăcută

De la naveta zilnică spre birou sau şcoala copiilor până la delegaţii lungi sau concedii împreună cu familia, timpul petrecut în maşină este considerabil. Având în vedere că habitaclul reprezintă un spaţiu mic şi de cele mai multe ori închis, trebuie să te preocupe calitatea aerului pe care îl respiri. Chiar şi unele odorizante pot fi dăunătoare deoarece conţin substanţe chimice pe care le poţi inhala. Alegerea unui odorizant auto profesional cu parfum şi adaptor inclus îţi oferă nu doar parfumarea discretă a spaţiului din maşină, ci şi o împrospătare a aerului şi toate beneficiile uleiurilor esenţiale. Dimineaţa şi seara, în zilele de rând, poţi folosi o aromă liniştitoare care să te ajute să treci mai uşor peste traficul infernal din marile oraşe. La polul opus, drumurile lungi şi obositoare sunt mai uşor de parcurs atunci când difuzezi o aromă puternică de mentă care îţi oferă o doză de energie instant.

Alimentaţia potrivită

Indiferent că eşti şofer sau pasager, parcurgerea unei distanţe lungi îţi pune la îndoială rezistenţa. Din acest motiv, pregătirea trebuie să înceapă chiar cu o zi înainte printr-o alimentaţie echilibrată şi cât mai uşoară. Pentru călătoria propriu-zisă alege gustări sănătoase, uşor de consumat, cu risc minim de murdărie în maşină. Hidratarea este esenţială, iar alegerea cea mai bună este apa naturală de izvor. Mesele principale pot fi programate în funcţie de traseu, pentru a-ţi oferi şi un timp de odihnă înainte de a porni din nou la drum.

Călătoriile cu maşina în interes personal sau de serviciu trebuie să fie confortabile şi relaxante. Profită de orice accesoriu care îţi face viaţa mai uşoară la volan pentru a ajunge în linişte şi siguranţă la destinaţie.