Cu toții ne dorim să-i răsplătim pe părinții noștri oferindu-le o bătrânețe liniștită și cât mai lipsită de griji. Pentru că această perioadă a vieții vine cu propriile sale provocări, este important să prioritizăm nevoile lor din timp și să găsim soluțiile optime pentru a păstra un stil de viață sănătos. Descoperă din articolul nostru cum să îți îngrijești părinții la bătrânețe. 

3 sfaturi pentru îngrijirea părinților la bătrânețe

Atunci când observi că sarcinile casnice devin din ce în ce mai apăsătoare pentru părinții tăi sau starea de singurătate și izolare începe să se instaleze, este momentul să iei măsurile necesare pentru a le ușura existența. Cel mai important lucru este să identifici nevoile seniorilor dragi din viața ta, după care să stabiliți împreună pașii următori. Iată ce îți propunem:

Ia în considerare cazarea într-un cămin de bătrâni 

Aruncă o privire la tarifele căminelor de bătrâni Affinity și descoperă toate facilitățile de care părinții tăi s-ar putea bucura aici. Pe lângă serviciile medicale complete, destinate vârstnicilor ce suferă de probleme de sănătate precum Alzheimer, Parkinson și altele, cazarea într-un cămin de bătrâni privat presupune și beneficii precum: sesiuni de terapie ocupațională, excursii recreative de o zi, seri de socializare între rezidenți și multe altele. 

Părinții tăi vor avea parte de condiții de lux, în funcție de nevoile lor, iar tu vei putea să-i vizitezi frecvent și să păstrezi contactul prin intermediul telefonului și internetului. 

Asigură-te că în viața lor există diversitate și socializare

Nevoia de socializare nu scade odată cu pensionarea, ci, dimpotrivă, ar putea fi chiar o nevoie crescândă pentru anumiți vârstnici, care nu au parte de multe activități în viața de zi cu zi. Sentimentul de apartenență la o comunitate în care membrii au vârste și experiențe similare poate aduce cu sine schimbări pozitive la nivelul stării generale de spirit. 

Terapia ocupațională de grup poate fi una dintre soluțiile care ajută la împlinirea nevoii de socializare. Acest serviciu poate fi găsit atât în cadrul unui cămin privat de bătrâni, cât și în medii separate, astfel încât vârstnicii să se poată bucura în continuare de diversitate în viața lor. 

Nu uita de importanța unei diete sănătoase

Pentru că organismul nu mai procesează la fel de bine mâncarea după o anumită vârstă, este esențial ca dieta părinților tăi să fie compusă din nutrienții și vitaminele necesare în viața de zi cu zi. Acest lucru înseamnă că hrana procesată și prăjelile trebuie evitate pe cât de mult posibil, iar alimentația trebuie suplinită prin consumul a minimum 2 litri de lichide și efectuarea exercițiilor fizice. Toate aceste aspecte contribuie la un stil de viață sănătos, care poate prelungi viața seniorilor.

Dacă nu ai timpul necesar pentru a te asigura că părinții tăi consumă alimente naturale și sănătoase, te poți baza pe serviciile oferite la un cămin privat de bătrâni, care deseori includ și meniuri personalizate în funcție de nevoile fiecărui rezident.

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și pune sănătatea fizică și psihică a părinților tăi pe primul loc!