Ai găsit persoana potrivită de a aduce pe lume un copil și îți dorești să simți în burtica ta miracolul vieții? Sau poate deja ai trecut printr-o naștere și vrei un frățior sau surioară pentru cel mic? Înainte de toate, ai grijă de corpul tău, fii sigură că este pregătit pentru o sarcină, atât fizic cât și emoțional.

Ce pași ar trebui să urmezi atunci când îți planifici o sarcină

pregnantO vizită la medic – pentru a te asigura că din punct de vedere fiziologic este totul în regulă. Pe lângă un control ginecologic și o discuție cu medicul tău personal,  fă-ți analizele pentru a vedea dacă ești sănătoasă sau dacă nu ai vreo carență, de care ai putea să ai grijă înainte de a rămâne însărcinată.
Dacă în urma analizelor (și numai în urma lor și la recomandarea medicului) s-a observat că ai nevoie să schimbi modul tău de viață sau de alimentație sau ai nevoie să suplinești anumite nevoi ale organismului, începe administrarea de vitamine și minerale.
Specialiștii spun:

Administrarea unui complex de vitamine și minerale – precum Natalvit – în perioada preconcepțională este extrem de importantă. O doză de 0.6 mg de acid folic, conținută în acest complex, scade riscul de defecte de tub neural cu pana la 70%. Defectele de tub neural sunt  malformații congenitale grave și sunt cauzate de o dezvoltare incompletă a tubului neural care include creierul și măduva spinării. Defectele de tub neural sunt unele dintre cele mai frecvente malformații congenitale.
Complexul de vitamine și minerale Natalvit va fi util apoi pe toată perioada sarcinii, precum și în perioada postnatală și de alăptare. Utilizarea Natalvit scade riscul apariției defectelor congenitale (luxație congenitală de șold, hipotiroidism congenital, piciorul strâmb congenital) dar scade și simptomele ce însoțesc primul trimestru al sarcinii: greață, vărsături sau cefalee (dureri de cap).

Renunță la tutun și alcool, cofeină și poate chiar la alte medicamente pe care obișnuiai să le iei. Alege varianta naturală pentru cafea, poți încerca o bere de ghimbir (fără alcool) etc.
Fii atentă la alimentația ta, în primul rând pentru a pregăti organismul cu tot ce are nevoie să ducă la termen o sarcină. Dacă deja ești însărcinată, probabil că știi deja că mesele tale au nevoie să fie organizate, echilibrate, pentru a lua din alimentație tot ceea ce ai nevoie tu și bebelușul tău și pentru a-ți menține o greutate potrivită pe tot parcursul sarcinii. Celebrele pofte din sarcină indică doar carențele pe care le ai și nu faptul că trebuie să le îndeplinești într-un mod nesănătos.
Sport! Dacă nu ai o contraindicație de la medicul tău, găsește sportul care te ajută să te simți bine, să fii energică, mobilă, să-ți întărești musculatura, să capeți rezistență și să te relaxezi: înot, pilates pentru graviduțe, yoga gym pentru gravide. Există multe variante din care poți alege ceea ce ți se potrivește.
Ferește-te de infecții, adică întărește sistemul imunitar. Din fericire există modalități naturale prin care poți să faci acest lucru și se știe că aportul de vitamine, minerale, fibre sănătoase este tot ce ai nevoie.
Fii atentă la perioada de ovulație și renunță la metodele contraceptive astfel încât organismul tău să fie pregătit să primească cel mai mare dar. Poți folosi testele de ovulație pentru a determina mai exact perioada în care este cel mai probabil să rămâi însărcinată. Testele de ovulație detectează hormoni în urină sau schimbări la nivelul salivei și la nivelul tegumentelor, semnale care anunță apropierea ovulației.
natalvit

Despre Natalvit IQ

natalvit iqVă povesteam recent despre importanta pe care o aduce Natalvit IQ asupra dezvoltării armonioase a copiilor și despre inteligența lor, care poate fi stimulată chiar înainte de naștere. Natalvit IQ conține capsule cu acizi grași esențiai DHA și EPA, cei mai importanți componenți ai complexului Omega3. Se pare că aceștia sprijină dezvoltarea sistemului nervos al fătului, coordonarea motorie, capacitatea de cunoaștere, concentrare și a acuităților vizuale.
EPA acționează de asemenea în mod benefic și asupra inimii și circulației mamei, iar DHA contribuie la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al fătului.
Complexul de vitamine și minerale Natalvit IQ este astfel util pe toată perioada sarcinii: prevenirea anemiei, diminuarea grețurilor și a vărsăturilor, dezvoltare cerebrală a fătului mai ales în ultimul trimestru de sarcină, când greutatea creierului crește, precum și în perioada postnatală (de alăptare).
Și pentru că mamele sau viitoarele mămici pot să fie nu numai informate și sănătoase ci cu adevărat chic, prietenii de la MamaBoutique.ro oferă un voucher de cumpărături în valoare de 1500 de lei pentru o garderobă completă a unei graviduțe.

natavit - concurs

În perioada 3 – 20 decembrie 2013 puteți participa la concursul Fii o mămică chic cu Natalvit IQ și puteți câștiga cele mai frumoase haine pentru femei însărcinate de la Mama Boutique
Sursa foto