test partosure gravideȘiați că există un test foarte ușor de făcut (chiar și acasă) care îți poate spune cu o mare acuratețe dacă o să naști în următoarele 7 zile?
Dacă ești însărcinată și ai cel puțin 20 de săptămâni de sarcină (până în 37), poți folosi cu încredere testul PartoSure, test pentru determinarea PRN (Perioada Rămasă până la Naștere). Acest test a fost creat pentru ca atunci când sunt anumite probleme în sarcină să îți poți pregăti bebelușul pentru viața extrauterină. Există acum multe modalități prin care bebelușul poate fi pregătit să se adapteze mult mai ușor după naștere, mai ales atunci când se naște cu mult înainte de termen.

PartoSure este un test rapid care poate stabili timpul rămas până la naștere dar și gradul de risc iminent pentru o naștere prematură. Viitoarele mămici pot afla în doar câteva minute, fără ajutorul medicului specialist, care este momentul în care vor naște.

Indicații majore ale testului PartoSure

– Contracții uterine dureroase
– Istoric medical de: naștere prematurp, avort spontan în trimestrul al II-lea de sarcină, sarcină oprită din evoluție, copii cu greutatea mică la naștere (<2500 g), multiple avorturi la cerere
– Suferință fetală acută
– Infecție neonatală/maternă
– Boli materne: HTA indusă de sarcină, diabet zaharat, obezitate
– Anomalii fetale: făt mare, exces de lichid amniotic
– Sarcină gemelară
Dacă vă regăsiți în aceste situații și după ce discutați cu medicul care vă ține sub observație sarcina, puteți încerca acest test.

De ce este important să știi când naști?

Sau mai bine zis, dacă o să naști în următoarele 7 zile…
Prin stabilirea cu exactitate a riscului de naștere în termen de o săptămână de la prezentare, medicii pot stabili tehnici potrivite de intervenție precum administrarea de corticosterorizi. Administrarea de corticosteroizi înaintea datei nașterii la gravidele care prezintă simptome de naștere prematură și care urmeză să nască în termen de 7 zile de la prezentarea la medic s-a demonstrat că reduce efectele secundare asociate cu nașterea prematură.
Testul PartoSure costă 260 de lei și îl puteți găsi atât în farmacii cât și online. Multe alte informații despre acest test puteți găsi pe testdenastere.ro.
Pentru că am fost la evenimentul de lansare pe piața din România a acestui test am primit unul cadou și vrem să-l dăm mai departe unei mămici cu burtică între 20 și 37 de săptămâni și care crede că ar putea avea nevoie de el. Așadar, așteptăm un mesaj/comentariu de la voi să ne spuneți dacă vreți acest test.