Acum fix un an de zile povesteam despre Salina Slănic și cum aceasta este o variantă bună pentru perioadele de caniculă și nu numai. Până la Slănic nu e drum lung și cu puțină răbdare vă puteți duce și întoarce în aceeași zi dacă locuiți în București sau prin apropiere. Important e doar să luați cu voi o jachetă sau un pulover ceva mai gros, pentru că în ciuda faptului că afară pot să fie peste 30 de grade, jos în salină mercurul din termometre nu sare de 12 grade Celsius, iar trecerea va fi simțită și mai bine, dat fiind faptul că suntem cu toții obișnuiți cu temperaturi mai degrabă sufocante decât suportabile.
Pentru că acum un an ziceam de Slănic, anul acesta ne este gândul la drumuri mai lungi, mai precis la o vacanță de weekend la Salina Praid din Hargita, cea mai mare salină din țară și de altfel singura care are un parc de aventură amenajat sub pâmânt, la aproximativ 120 de metri de sol.
salina praid
Mii de oameni ajung în fiecare final de săptămână aici, iar vizitatorii promit că se vor reîntoarce ori de câte ori vor putea. Nici nu e de de mirare, termometrele arată nu mai mult de 16 grade Celsius, salina are sute de băncuțe de lemn și multe locuri de joacă pentru copii, iar atracția tuturor este de departe parcul de aventură amenajat la mare adâncime, unde atât adulții, cât și copiii se pot cățăra pe stâncile de sare, desigur cu centuri de protecție și bine supravegheați de angajații de aici. Și pentru că tot coborară la mai bine de 100 de metri, toată lumea admiră îndelung și bisericuța din lemn din interiorul salinei.
biserica salina

Util: prețuri și program

În plin sezon, o cameră în pensiunile din apropierea salinei nu costă mai mult de 80 de lei pe noapte. Dacă vă programați vacanța după data de 1 septembrie atunci prețurile sunt și mai mici, pot ajunge chiar și la 60 de lei pe noapte. Cum nu am încercat până acum nicio pensiune nu vă pot recomanda una bună pentru familii, însă dacă ați fost voi tare mi-ar plăcea să vă aflu părerea.
Ca să vă faceți o idee cum arată împrejurimile:
peisaj
Programul de vizitare a salinei Praid a început anul acesta cu data de 15 mai și salina e deschisă între orele 8:00 – 20:00, doar duminică programul este ceva mai scurt până la ora 18:50. Prețul biletului de intrare este de 22 de lei pentru adulți și de 12 lei pentru copii și studenți, iar dacă veniți cu mașina atunci mai scoateți din buzunar încă 5 lei pentru parcare.
Ați ajuns la Salina Praid până acum?
Surse foto: salinapraid.ro.