Mai țineți minte activitățile din taberele de când erați mici? Sunt unele dintre amintirile care nu se uită niciodată și sigur ați rămas dacă nu cu prieteni toată viața, atunci cu siguranță cu amici de care vă aduceți aminte din când în când în urma taberelor.
Astăzi vă povestim despre o tabără pentru cercetași și despre orientare turistică, ce o să aibă loc la Sinala, între 13 și 18 iulie, fiind destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Este vorba despre o tabără activă, cu multe activități în natură, în care cei mici vor afla despre frumusețea muntelui și nu numai, pusă la cale de La Monitori, Learn With Music și Casa Veselă.
tabara-munteCazarea are loc într-o pensiune de 3 stele, în centrul stațiunii Sinaia, în camere de două locuri, mesele vor fi gustoase, dar și hrănitoare, cu ingrediente sănătoase, iar toate activitățile outdoor vor fi organizate în permanentă supraveghere de traineri specializați.
Și acum că am terminat cu informațiile organizatorice, haideți să vă spunem, pe puncte, despre ce este vorba în tabără:
Activități de orientare turistică și tehnici de supraviețuire montană,

  • Drumeții montane (Sfinx, Babele; Poiana Stânii, poienițe cu iarbă și flori, Stânca Sf. Ana),
  • Noțiuni despre floră, faună și ecologie,
  • Noțiuni elementare de alpinism,
  • Vizita Castelul Peleș, Muzeul de Etnografie, Mânăstirea Sinaia,
  • Vizitarea unei stâne tradiționale montane – degustare de produse bio,
  • Activități sportive de tabară: tir cu arcul, căutarea de comori,
  • Workshop-uri: modelare, pictură, construcții,
  • Activități recreative pentru copii: jocuri de tabară, muzică și dans creativ,
  • Foc de tabară (căci fără el nu e tabără, așa-i?).

În fiecare seară vor exista tot felul de activități conexe, precum jocuri inedite, seri muzicale, carnaval, mini show de talente și multe asemănătoare și, pe lângă tot ce am povesti mai sus, mai sunt și activități ce se desfășoară în natură. De exemplu, cei mici învață despre cum se pot orienta în natură doar cu busola sau cum pot traversa un râu când urcă pe munte ori cum se montează un cort (eu recunosc că nici acum nu știu să fac asta), vum se poate cit o hartă cu ajutorul coordonatelor unei busole, care sunt tehnicile de tragere cu arcul, cum se foloseste echipamentul pentru escaladă ori să împletească florile pentru o coroniță de invidiat.
tabare-copiiPe super scurt: este o tabără unde copiii vor uita de tablete, telefon mobil, acces la Internet și altele asemănătoare și se vor bucura de natură în toate splendoare ei, învățând lucruri utile pentru acum și mai târziu.

Prețul taberei este de 1.300 de lei, iar numărul de locuri este limitat (la 14 copii) așa că dacă vă sună bine tot ce am povestit mai sus, atunci întrebați și părinții prietenilor copiilor voștri și sunați la 0720 153 311 (Daisy) sau 0722 280 027 (Diana) ori scrieți un mail la daisy [@] learnwithmusic [.] ro sau diana [@] casavesela [.] ro pentru mai multe detalii.