Normal ca da! Spun specialiștii, numai că există limite și dacă înainte să ai burtică te încumetai să stai cu orele la sala de sport și să tragi de toate fiarele de acolo, acum situația este specială, așa că ești sfătuită să îți cunoști foarte bine corpul și să-l protejezi.
Care este sportul cel mai la îndemână pentru oricine, indiferent de situația materiale și dacă așteaptă sau nu un bebeluș? Mersul pe jos, evident. Și asta este valabil și pentru viitoarele mămici, dar mai există și:
Înotul care te calmează, îmbunătățește respirația și îți întărește mai toate grupele de mușchi, iar toate acestea îți pregătesc corpul pentru naștere, mai ales pentru una naturală, dacă te-ai decis să faci acest pas.
Pilates, sport inventat la începutul secolului XX de Joseph Pilates, un luptator de box de origine germană. Exercițiile Pilates cresc capacitatea plămânilor, îmbunătățesc circulația sângelui și oferă flexibilitate și balans, ducând în timp chiar la creșterea densității oaselor și sănătate pentru articulații.
Nu în ultimul rând yoga, care este la fel ca Pilates, un exercițiu al trupului, dar și al spiritului. I se mai spune și “arta relaxării”, se practică de peste 5.000 de ani, iar cei care sunt adepții acestui sport spun că nu doar își încarcă tot corpul cu energii pozitive, dar și că i-a ajutat în a vedea altfel orice activitate de zi cu zi.
Voi ați practicat sport când ați fost însărcinate sau dacă acum așteptați un bebeluș sunteți adeptele sportului?
Sursă foto: christyscherrer/ Flickr.com.