Prima oară am văzut astfel de mingii în Barcelona prin 2009. Într-o mică piscină de lângă port mai mulți copii alergau de colo colo în niște mingi transparente și se distrau nevoie mare. Apoi am fost în portul turistic din Mangalia și am văzut o astfel de minge, iar recent am aflat că există piscine speciale pentru water ball și în City Park Mall Constanța, plaja Tan-Tan Mamaia, plaja Club Office Mamaia și tabăra Lebăda Năvodari, unde 10 minute de distracție într-un water ball costă 20 lei.
Astfel, pe lângă sporturile de apă deja cunoscute, vă puteți duce copiii să se alerge și să meargă într-o minge pe apă, fără a se uda. În general, mingiile au un diametru de 2 metri, este suficient aer înăutru și sunt izolate cu un fermoar impermeabil. Există water ball-uri care rezistă la o greutate de chiar 300 kg, dar, de regulă, 120 kg este greutatea recomandată, iar la cele de pe litoralul nostru greutatea maximă admisă este de 90 kg.
Joaca în water ball este atât pentru copii, cât și pentru adulți, mai ales că prichindeii s-ar amuza teribil să-și vadă părinții în astfel de mingi încercând să meargă pe apă în ele.
Trebuie să vă mai spun că joaca în water ball îmbunătățește echilibrul și necesită răbdare, așa că pe lângă distracție, copilul le va căpata și pe aceastea.
Ce ziceți, copiilor voștri le-ar plăcea să se joace într-un water ball? Dar vouă?
Poza worldkayakblogs.com.