Iată si filmuleţul cu pricina:

Trecem peste hidrobicicletă si caiac si ne aventurăm în câteva sporturi mai provocatoare.

Kiteboarding pe litoral

Kiteboarding presupune manevrarea unui kite (zmeu) şi a unei plăci, astfel încât să te dai pe apă. Se începe cu lectiile de pe uscat pentru manevrarea kite-ului şi cum copilul să se folosească de vânt, iar apoi vor afla detalii despre placă şi nu în ultimul rând informaţii pentru siguranţă. Dacă prichindelul deja a cunoscut skateboard-ul sau pe snowboard-ul, abilităţile pe care le-a dobândit îi vor folosi şi în acest sport de apă. La noi există o şcoală de kiteboarding în Năvodari, pe plaja Kazeboo atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. De reţinut însă că este un sport al cărui echipament costă destul de mult, un kite este în jur de 2.900 lei, iar board-ul este aproximativ 1.400 lei.

Ski nautic şi wakeboarding lângă Bucureşti

Alte sporturi de apă care presupun echilibru şi curaj sunt ski-ul nautic şi wakeboardingul, unde copilul este tras de o barcă, el stând pe skiuri sau pe placă. Ambele pot fi practicate în apropiere de Bucureşti, pe lacul Snagov, la Şcoala de Ski nautic şi wakeboarding Junior. Un curs costă 60 lei în care inclusă o tură pe lac de ski nautic sau wakeboarding.

Scufundări în toată ţara

Într-o vacanţă în Turcia am făcut pentru prima dată scufundări şi normal că toți opiii prezenţi pe vas au fost cei mai încântaţi de experienţă. Totuşi, nu trebuie să ieşi din ţară pentru a face scunfundări, există multe firme care predau cursuri şi oferă scufundări de agrement atât pe litoral, cât şi restul tarii. În general scufundările la mal sunt în jur de 25 euro, iar cele în larg costă în jur de 40 euro.
Ce sport extrem de apă i-ar plăcea copilului tău să încerce?
Sursă foto: AcademiaWakeboarding/ Facebook.com.