bicicleta de lemn
De când a venit vremea bună (mă rog, când nu plouă), Agnes folosește bicicleta din lemn pentru a merge în oraș sau la piață când avem treburi de rezolvat. Acest fapt mă bucură foarte mult, fiindcă în timpul iernii am fost nevoită să folosesc căruciorul, care nu mi-a placut niciodată.
Așa că m-am gandit să împărtășesc experiențele noastre cu bicicleta din lemn, poate vă fac chef să-l încercați și voi.
Bicicleta din lemn are foarte multe avantaje față de triciclete și bicicletele obișnuite, care se echipează cu roți de susținere.
Se poate circula cu ea cu ușurință și pe trotuarele pline de gropi și denivelari, și nici pantele nu constituie o problemă. Un alt avantaj al bicicletei din lemn este faptul că este mică, și astfel încape și pe langa mașinile parcate pe trotuar. Cred că acest lucru nu este o specialitate satmăreană… Înca îmi amintesc, că cu căruciorul am fost nevoită să merg pe carosabil, pentru că nu aveam loc pe trotuar din cauza mașinilor parcate.
Cu bicicleta din lemn putem intra și în magazine, la poșta sau în bănci.
Cand Agnes se plictisește de bicicleta, și vrea să se plimbe puțin, pot sa car bicicleta cu ușurință, pentru că are doar 3,8 kilograme și este prevăzută cu mânere exact la locul potrivit. 🙂


Articolul și poza au fost preluate de pe blogul “Wrapul și alte minunății”. Continuarea o puteți citi aici: Lauda bicicletei din lemn