yoga pentru copii
Yoga reprezintă o formă de exerciții fizice și mentale care au ca scop auto-cunoașterea și atingerea echilibrului interior. Da, sună complicat, dar nu e chiar așa. Pentru că tehnicile pe care le aplică sunt simple și au rezultate bune dacă sunt făcute corect. Trebuie că funcționează, altfel s-ar fi dat de gol în cei 5000 de ani de când se practică.
Copiii pot merge și ei la yoga și sunt câteva beneficii evidente: orice fel de mișcare este bun pentru organism, iar la yoga avem în mod special creșterea flexibilității și a coordonării. Întărește sistemul imunitar, așa că scad șansele de a se îmbolnăvi. Pe lângă astea, face copilul să fie mai conștient de corpul lui.
Mediul este foarte bun pentru cel mic, pentru că nu există stresul competiției și nu concurează cu nimeni. Așa că o să poată să fie atent doar la ce are el de făcut. Și cu asta ajungem la un alt avantaj, îmbunătățește puterea de concentrare.
Viața copiilor e de obicei foarte agitată și mai toți sunt impulsivi, fac exact ce simt pe moment. La yoga ar lua o pauză și s-ar concentra doar pe ei. Îi poate ajuta să treacă mai ușor prin unele probleme ale lor. De exemplu, unii pitici nu se împacă prea mult cu trecerea de la o viață de joacă și mult timp liber la obligația de a fi zilnic la școală.
La început, poate fi greu pentru copii să stea cuminți și să asculte tot ce zice instructorul. Dar pe măsură ce practică, le va fi din ce în ce mai ușor și le va plăcea. Pentru ei, sunt niște exerciții care pot fi uneori chiar amuzante.
Probabil că vă întrebați de ce vă povestim despre asta că sigur la noi nu există. Ei bine, ba da, există un centru unde se poate face yoga pentru copii în București. Se cheamă Anahata și sunt două grupe, una pentru copii de 4 ani și până la 8, iar cealaltă pentru 8-13 ani. Cursurile au loc miercurea și vinerea și nu se face meditație, ci doar exerciții și câteva tehnici de respirație. În același timp, părinții celor mici pot face și ei cursuri pentru adulți în aceeași clădire.

Anahata
Site: anahata.ro
Adresa: str. Fabrica de Chibrituri 16, et. 2, ap. 5, lângă Parcul Carol
Telefon: 021 336 24 73 / 0722 396 563
Email: info@anahata.ro

Sursă foto: Axel Bührmann / Flickr