De ceva timp avem o secțiune specială unde povestim despre regulile importante de care fiecare părinte trebuie să țină cont atunci când pleacă la drum cu cei mici. Fie că este vorba despre scaune auto speciale și adaptate vârstei și nevoilor celor mici sau despre importanța atenției atunci când adulții sunt la volan, toate sperăm noi să vă fie de folos mai ales în această perioadă a vacanțelor când cei mai mulți dintre voi vă planificați din ce în ce mai multe călătorii în țară sau, de ce nu, peste granițe cu familia.
Astăzi nu povestim despre un model de scaun auto, nici despre scaune auto dintr-o anumită grupă de vârstă și nici despre un studiu care să demonstreze încă o dată cât de importantă este atenția atunci când suntem la volan, ci despre regulile de siguranță pentru copii mai mari. Mai precis, despre momentul în care copiii sunt destul de înalță încât să nu mai folosească nici scaun auto și nici înălțător special montat pe banchetă, ci doar centura pe care o are deja instalată mașina din fabrică.
De ce trebuie să ținem cont:
⇒ așezați copilul pe bancheta mașinii, și observați dacă genunchii celui mic se îndoaie la marginea banchetei,
⇒ prindeți centura de siguranță și asigurați-vă că partea superioară se poziționează pe umăr, iar partea inferioară pe șolduri și nu pe burtica celui mic.
În cazul în care centura nu se poate poziționa pe umăr, ci rămâne pe gât sau pe față ori dacă partea inferioară se poziționează pe burtica celui mic este nevoie de înălțător.
Un clip explicativ mai jos:

Ați voștri sunt destul de măricei încât au renunțat la scaunul auto special?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copii bebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: T Morris/ Flickr.com.