Multe dintre gravide spun că nu trebuie să poarte centură de siguranță. O informație greșită, doar pentru că în lege se specifică faptul că nu este obligatoriu acets lucru. Semne de întrebare sunt mai multe, așa că ne-am documentat și le-am adunat pe cele mai întâlnite.

  • Trebuie să port centură de siguranță atunci când sunt însărcinată?

Da, ba chiar doctorii recomandă asta, pentru că în cazul unui accident cea mai bună protecție este dată de centura de siguranță, atât pentru tine, cât și pentru copilul nenăscut.

  • Trebuie să ajustez centura de siguranță atunci când sunt gravidă?

Obligatoriu, pe șolduri și niciodată pe burtică! De ajustat trebuie și scaunul, care trebuie dat cât mai în spate cu putință. Dacă tu ești cea care conduce asigură-te că sunt mereu cel puțin 3, 4 centimetri între burtică și volan.

  • Cum poziționez corect centura de siguranță?

Partea de jos pe șolduri, așa cum spuneam și mai sus, iar partea de sus pe un umăr, printre sâni, niciodată pe burtică.

  • Trebuie să deconectez air bag-urile?

Multe mașini oferă opțiunea de a deconecta air bag-urile, iar părerile sunt împărțite, dar cei mai mulți doctori recomandă ca air bag-urile să nu fie oprite, întrucât momentele în care acestea te salvează sunt mult mai multe decât cele în care provoacă răni.
Voi ce ați mai adăuga?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Beatrice Murch/ Flickr.com.