Tema: compunere cu titlul vara și copilăria.

Pui de compunere 1 – vara și copilăria sa
La cum e formulat titlul, compunerea poate fi despre copilăria verii. Personifică vara și închipuie-ți cum era ea în copilărie. Pentru că vara afectează tot pământul sub o formă sau alta, pentru a povesti despre copilăria ei trebuie să te întorci în timp la începutul timpurilor, la nașterea anotimpurilor… Cum niciun om nu era prin preajmă ca să vadă cum e cu adevărat, poți povesti așa cum vrei tu.

O zeitate sau o divinitate a născut anotimpurile și le-a crescut în același fel. Cum însă fiecare anotimp are o personalitate foarte puternică, fiecare a avut o copilărie foarte diferită. Imaginează-ți cum se purta vara cu celelalte anotimpuri, cu ce își ocupa timpul, cum și de la cine a învățat să-și facă treaba pe pământ, și așa mai departe.

Pui de compunere 2 – eseu liric
Povestește ghiduș despre cât de bine se înțeleg vara și copilăria. Că e un anotimp perfect pentru copii (ție de ce ți-e mai bine vara decât în alte anotimpuri?), că datorită verii s-au inventat vacanțele pentru că lumea și-a dat seama că e mult prea frumos afară ca să stai în casă/ clasă și să înveți… și ce-ți mai trece ție prin imaginație 🙂

Pui de compunere 3 – personificare extremă
Vara și copilăria se plimbau printre norii care adăpostesc conceptele. Închipuie-ți o discuție între cele două despre:
– sistemul de învățământ
– despre schimbările de temperatură
– despre ecologie
– despre biciclete
– despre frig și/ sau zăpadă

Spor la scris!