Tema: Vant de april

Pui de compunere 1
In salonul vanturilor e galagie mare. Vanturile se cearta despre care e cel mai important vant de pe pamant. Vantul de martie se lauda ca el e cel mai iubit dintre vanturi, pentru ca aduce mirosul primaverii, anuntand oamenii si animalele ca vine vremea veseliei si a culorilor. Vantul de april il contrazice vehement: cu incalzirea asta globala, in martie e inca frig, abia el anunta cu adevarat venirea primaverii si a caldurii. Vantul de iulie le rade in nas, pentru ca el se simte cel mai important in ochii oamenilor. Imaginati-va cum decurge aceasta conversatie, ce alte vanturi mai intra in discutie si in ce fel vantul de april are cele mai multe de zis si castiga dezbaterea.

Pui de compunere 2
O floare se indragosteste de vantul de april. Cum statea ea asa plictisita intr-o gradina, a simtit dintr-o data adierea vantului de april asupra petalelor si frunzelor sale. Senzatia a fost atat de intensa, incat floarea nu se mai putea gandi decat la acest vant minunat pe care il cunostea pentru prima data in viata ei. Scrieti scrisoarea de dragoste a florii catre vantul de april, sau descrieti conversatia dintre floare si suratele ei despre acelasi vant. Poate ca floarea noastra devine la un moment dat chiar geloasa pe celelalte flori din gradina, pentru ca si-ar dori ca vantul de april sa o mangaie doar pe ea…

Pui de compunere 3
Vantul de april adia linistit printre blocuri/ case. Dintr-o data, dadu peste un copil care plangea. Imaginati-va de ce era trist copilul, ce ii spune vantul ca sa il linisteasca. Apoi, vantul de april se umfla un pic, ia copilul pe un curent de aer si il plimba prin lume pentru a-l inveseli. Imaginati-va unde il duce, ce ii arata, ce ii spune si daca reuseste sau nu sa se imprieteneasca cu copilul.

Spor la scris!