Tema: compunere care sa descrie subiectiv un parc.

Introducere
A descrie ceva in mod “subiectiv” inseamna ca te intereseaza mai putin sa incerci sa descrii acel lucru asa cum e el in realitate si asa cum il poate vedea toata lumea (mod obiectiv) si vrei sa-l descrii din punctul tau de vedere, din perspectiva ta personala, asa cum il vezi tu cu gusturile, preferintele si judecatile tale.

Asadar, orice fel de descriere ai face, ea este subiectiva atata timp cat arata ce crezi tu, ce simti tu, ce parere ai tu despre ceea ce descrii.

Pui de compunere 1 – un parc real
– Ia-ti pixul si caietul si… iesi intr-un parc! 🙂 Daca n-ai parc la indemana, du-te macar pana la cel mai apropiat spatiu verde sau coltisor de natura pe care l-ai putea numi parc. Uita-te in jur.
– Care este primul lucru care iti atrage atentia? De ce? Cum il vezi? Cum ti se pare? Iti place sau nu? De ce?
– Care e al doilea lucru care te atrage? Aceleasi intrebari ca mai sus 🙂
– Descrie rand pe rand, toate lucrurile pe care le observi – decor, animale, oameni, pasari…
– Incearca sa descrii si imagini sau lucruri pe care crezi ca doar tu le observi. De crezi ca le vezi doar tu si ceilalti nu?
– Pe final, incearca sa spui si cum vezi tu parcul in ansamblul lui. De exemplu, daca ai fi un pictor, ce atmosfera ai incerca sa transmiti cu tabloul tau dupa acest parc? Daca ai fi fotograf, ce zona ai incerca sa surprinzi in poza?

Pui de compunere 2 – un parc imaginar
Ia un pix si o foaie. Imagineaza-ti ca esti desenator de parcuri sau arhitect, si fa o schita simpla a parcului ideal pe care l-ai construi tu (cu lebede, cu trenulete, cu hamace, cu palmieri, cu circ, cu flori, cu pesti, cu ce vrei tu!).
– Descrie apoi imaginea folosind intrebarile de la puiul numarul 1 🙂

Pui de compunere 3 – pentru baieti
Folosind intrebarile si ideile de mai sus, descrie un parc… auto. Adica parcarea aceea enorma pe care o foloseste o firma care are foarte multe masini. 🙂

Spor la scris!