Tema: Scrie o compunere despre frati, surori sau verisori. Povestirea trebuie sa fie scrisa la persoana I si sa fie atractiva prin titlu si prin continut.

Pui de compunere 1
Inventeaza un pact secret intre tine si ceilalti copii din familia ta (frati, surori, verisori). Poate ca v-ati jurat ca nu veti dezvalui niciodata un secret teribil (ce ar putea fi acest secret?), ca veti sari oricand si la orice ora unii in ajutorul celorlalti, ca veti locui intotdeauna in acelasi oras si ca nu va veti indeparta niciodata unii de altii… Descrie apoi o intamplare care pune la incercare acest pact: un secret dezvaluit, o nevoie de ajutor, o familie care ameninta sa se mute cu tot cu copil in alt oras. Alege daca finalul povestirii va fi fericit sau dramatic.

Pui de compunere 2
Povesteste cum fratele, sora, verisorul sau verisoara ta:
– a intrat intr-o incurcatura in care te-a bagat si pe tine si cum ati rezolvat situatia (ce s-a intamplat? in ce fel te-a implicat si pe tine? care au fost riscurile? cum ati rezolvat?)
– a descoperit un loc secret fantastic in care mergeti impreuna (unde? cum arata? ce faceti acolo? de ce?)
– s-a departat de familie si s-a anturat cu niste prieteni ciudati, iar tu l-ai adus/ ai adus-o inapoi pe calea cea dreapta

Spor la scris!