Tema: Compunere despre carte, ce inseamna ea pentru mine, la ce imi foloseste

Pui de compunere 1
Descrie o carte magica pe care ai gasit-o intr-un loc surprinzator. Imagineaza-ti cum si in ce fel aceasta carte iti rezolva toate problemele – de fiecare data cand ai o problema, deschizi cartea si gasesti in ea raspunsul de care ai nevoie. Descrie cum arata cartea, unde ai gasit-o, ce ai intrebat-o pana acum si ce ti-a raspuns, cum o folosesti si ce planuri de viitor ai cu ea.

Pui de compunere 2
Daca nu iubesti cartile, poti descrie si o carte magica malefica, care iti aduce numai suparari. Povesteste cum a ajuns aceasta carte in viata ta (era pur si simplu in casa, ai primit-o, ai gasit-o…) si in ce fel te incurca: iti da informatii gresite, mananca alte carti, apare in ghiozdanul tau desi tu nu ai vrut sa o iei la tine…

Pui de compunere 3
Povesteste despre o carte care se transmite in familia ta din tata in fiu sau din mama in fiica. O carte care contine istoria familiei si in care fiecare generatie mai scrie cate ceva. Inchipuie-ti cum ar fi sa ai o astfel de carte, ce ai gasi in ea, ce ai scrie tu in ea, ce ar insemna pentru tine sa ai toata istoria familiei tale de mai multe generatii si la ce ti-ar folosi sa afli atat de multe detalii despre familia ta.

Spor la scris!