Tema: descrierea unui obiect din casa care te reprezinta

Pregatire
Plimba-te putin prin casa si uita-te cu atentie la toate obiectele din jurul tau. O sa vezi ca unele obiecte sunt mari si impunatoare, le vezi imediat cum intri intr-o camera. Altele sunt mici si discrete, nu le observi decat daca te uiti atent. Unele sunt doar de decor, nu au nicio utilitate, iar altele nu sunt neaparat foarte spectaculoase, dar sunt foarte utile.

Pui de compunere 1
Inchipuie-ti ca cineva te-ar transforma intr-unul dintre aceste obiecte pentru o zi… Care dintre ele ai vrea sa fii? Un bibelou? O carte? Un raft? O masa? O cana? De ce?

Pui de compunere 2
Alege 2-3 obiecte care iti plac cel mai mult la tine in casa. De care dintre ele nu te-ai putea lipsi? De ce? Obiectul respectiv are ceva in comun cu tine? Ce?

Pui de compunere 3
Inchipuie-ti ca esti chemata intr-un grup care iti cere sa aduci cu tine un obiect care sa te reprezinte. Stii ca vei fi rugata sa explici de ce ai ales obiectul pe care l-ai adus. La fel ca la 2, alege 2-3 obiecte care iti plac si gandeste-te despre care ai avea mai multe de zis… Poate ca ai duce o oglinda, pentru ca ti se pare important ca oamenii sa arate ingrijiti. Poate ca ai duce un catelus-bibelou pentru ca iti plac foarte mult cainii. Poate ca ai duce o carte al carui personaj simti ca seamana cu tine. Sau un bec pentru ca simti ca nu ai putea trai fara lumina… etc.

Spor la scris!