Tema: Amurg instelat

Pui de compunere 1 – cu stele grabite

Intr-o seara, mai mult ca oricand, stelele se grabesc sa apara pe cer. Cateva incep sa se arate din timpul zilei, multe apar cand soarele incepe sa apuna, astfel incat oamenii au ocazia sa vada cel mai instelat amurg din istoria cerului Pamantului.

Inchipuie-ti ce anume se poate intampla incat sa “grabeasca” stelele sa apara pe cer… Se intampla ceva pe Pamant? Cu oamenii? Cu plante sau animale? Cu istoria? Se intampla ceva in Univers? Pe cer? Oricare raspuns l-ai alege, explica de ce e atat de important pentru stele.

Pui de compunere 2 – cu indragostiti

Cauta intai pe internet nume de stele si constelatii si fa-ti o lista cu ele. Apoi imagineaza-ti un cuplu de indragostiti a caror activitate preferata este sa iasa in parc la amurg pentru a se juca cu cerul instelat. Se intind pe spate pe o patura si incep sa mute stelele de colo dincolo, sa faca “piese de teatru” cu constelatiile ca personaje, sa-si faca cadou unul altuia cate o stea… etc. Descrie cum arata cerul cand ajung ei in parc, cum arata pe masura ce se joaca ei cu stelele si cum arata la final, cand e deja noapte si cei doi pornesc spre casa.

Pui de compunere 3 – cu tine

Imagineaza-ti ca te plimbi pe niste dealuri la tara si se lasa seara. Amurgul instelat te copleseste cu frumusetea ta si te opresti pe o buturuga sa te uiti la cer. O zana vede cu cat drag te uiti la stele, asa ca hotaraste sa te ia la plimbare. Inchipuie-ti pe unde te duce, ce-ti arata, cum comentati impreuna peisajele pe care le vedeti. Te poate plimba doar pe Pamant, sau te poate duce la plimbare printre stele… tu alegi 🙂

Spor la scris!