Tema – o compunere cu titlul “Murmurul lăcrămioarei”

murmurul lacramioarei

Sursa foto: http://bit.ly/fmE1qy

Pui de compunere 1 – Ești pe o pajiște și la doar un metru de tine vezi o mică lăcrămioară. Cum lăcrămioara este floarea ta preferată o rupi să o duci acasă, iar ea începe să-ți vorbească. Îți povestește despre familia ei (are 5 copii și două mame) pentru flori este un lucru normal să aibă mai multe mame, pentru că mamă este orice floare ce crește aproape de ea. Spune că ai ei copii au fost striviți în piciore de niște copii ce se jucau pe pajiște și că vor crește din nou peste câteva luni.
Nicio floare nu moare, toate renasc, dar totul depinde de vreme și de dorința soarelui. Soarele este cel care decide când vor crește înapoi florile.
Pui de compunere 2 – Începutul poate să fie același cu cel de mai sus – ești pe o pajiște și rupi o lăcrămioară, iar ea începe să-ți vorbească. Îți spune că dacă o așezi pe iarbă și nu o iei acasă îți va oferi 3 dorințe plus o casă din flori. Nu o crezi, așa că o rogi să-ți dea mai întâi casa și apoi dorințete. Așa se face că lângă tine începe să crească o casă numai din flori, acoperișul era din lalele, ferestrele din ghiocei, podeaua din zambile și ușile din crini.
Ce dorințe vrei să ți se împlinească pentru a lăsa lăcrămioara înapoi în iarbă?
Pui de compunere 3 – Citești o carte și auzi un murmur care vin dinspre fereastră. Este o lăcrămioară foarte supărată din cauza faptului că a rămas fără prieteni. Toate florile din jurul ei au fost rupte de alți copii și pe ea nu a vrut-o nimeni. Îți cere să fiți prieteni și accepți imediat.
O așezi într-un pahar în dulapul cu haine. Pentru a dormi, îi așezi o batistă parfumată, iar pentru a avea lumină mereu ai grijă să nu uiți să o duci la fereastră.