Tema: o compunere filozifică intitulată “Magie”

Pregătire
Să pornim de la definiția filozofiei. Aruncați o privire pe toate definițiile din DEX, ca să vă faceți o idee generală. Pentru compuneri filozofice, vă propun să vă sprijiniți pe definiția “concepție generală despre lume și viață”. Asta înseamnă ca indiferent despre ce scrieți, să ajungeți la final la o concluzie generală despre lume și/ sau viață.

Pui de compunere 1
Descrie “magia” din viața ta. Ce oameni, întâmplări, locuri, lucruri, evenimente, personaje din viața ta sunt atât de minunate, de parcă ar fi magice? Care sunt momentele, oamenii sau întâmplările care te surprind și te bucură? Cum/ ce faci pentru a avea cât mai multă magie, cât mai mulți oameni și întâmplări magice în viața ta? Ce sfaturi le-ai da celorlalți oameni, pentru a putea vedea și simți și ei magia din viața lor?

Pui de compunere 2
Citește puiul de compunere despre “o lume plină de mister”. Adaptează întrebările de acolo pentru a scrie despre o lume plină de magie.

Pui de compunere 3
Imaginează-ți că ești un magician, care scrie un tratat care să învețe oamenii de rând să facă magie în viața lor de zi cu zi. Dă-le sfaturi despre cum să trăiască, să mănânce, să vorbească, să iubească, ce să facă, pentru a avea o viață plină de magie.

Spor la scris!