Tema – Oana are nevoie de o compunere cu o temă care sună cam așa – sunt personaj-narator și trebuie să fac o compunere cu mine în tren spre școală, prima zi de școală!
De la început trebuie să vă spun că pentru a fi personaj narator trebuie să povestiți totul la persoana I singular, așadar compunerea trebuie să fie în stilul “Eu mă duceam la școală…”, “Eu am simțit că…”, “Eu cred că…”

in tren spre scoala

Sursa foto: http://bit.ly/fCGADM

Pui de compunere 1 – Întâmplare hazlie
Ești în tren spre școală, cu părinții tăi în alt compartiment, când observi că…
– trenul merge pe nori
– trenul se transformă într-o căruță
– în tren ai cunoscut un personaj din povești
– ai adormit în tren și te-ai trezit în altă lume
De la aceste idei porniți voi cu alte detalii.
Pui de compunere 2 – Pauză
Se oprește trenul! Ești în câmp cu toată lumea din tren și tu în maxim 2 ore trebuie să ajungi la școală. De ce iei trenul către școală? Pentru că acum te întorci dintr-o vacanță.
Cu tine este și cel care conduce trenul și care nu vrea să-l pornească pentru că vrea o mică pauză. Cum îl convingi tu că trebuie să ajungi la școală cât mai repede și că trebuie să pornească trenul?
Pui de compunere 3 – Trenul nimănui și al tuturor
Părinții tăi îți cumpără bilet pentru tren, dar ei au treabă și nu pot veni cu tine. După ce trenul pleacă observi că în jurul tău sunt doar copii. Începi să vorbești cu ei și îți spun că acesta este trenul copilăriei. În el toată lumea se distrează cât ține copilăria, există un compartiment plin de jocuri și de jucării și singurul adult care este în tren este cel care conduce trenul și nu vine niciodată să îi supravegheze pe copii.
Dacă aveți nevoie de idei mai multe pentru a descrie trenul copilăriei, puteți apela cu încredere la compunerea despre copilărie.
Spor la scris! 🙂