Tema – Baltagul
Da, doar atât mi-a spus Nicu despre compunerea lui, așadaaaar improvizăm zic!

Sursa foto: http://bit.ly/hHFT0i

Pui de compunere 1
Aveți un baltag în pivniță și când vă este lumea mai dragă el începe să țipe supărat pentru că este singur. Când îl scoateți din pivniță vrea un singur lucru – să vă taie unghiile. Deși îi explicați că nu se poate una ca asta pentru că există intrumente speciale pentru tăiat unghii el nu înțelege și pace. Tocmai d-asta îl țineți în pivniță, ca să-l mai cumințiți un pic.
Într-o zi a venit la voi Zâna Cuțitelor (pentru că ea există și este îmbrăcată mereu într-o rochie tare tăioasă). În loc de ochi ea are două furculițe, în loc de mâini două cuțite, pe post de picioare ea merge în două lame imense și extrem de fine.
Zâna Cuțitelor vă ordonă să-l lăsați pe baltag să iasă din pivniță și să-l faceți fericit. El este acum bătrân, ruginit și în curând nu o să mai poată tăia deloc, așa că trebui să-l lăsați liber.
Pui de compunere 2
Despre romanul Baltagul – v-a plăcut? Ce secvență a fost cea mai faină? Care dintre capitole nu a fost pe placul vostru? Mai țineți minte cul îl chema pe câine? Nu ați vrea și voi un astfel de câine credincios?
Imaginați-vă că povestea s-ar întâmpla în anul 2250. Cum ar fi? Ar mai exista oi? Dar câini? Ori dealuri?