Ei au un tip de desert special pentru grătar care implică o banană, nişte cicolată şi nişte marshmallows, acele bezele gumate care au început de ceva vreme să se găsească şi în magazinele de pe la noi. Bineînteles, în funcţie de preferinţe poţi adăuga şi nuci, alune, stafide sau miere. Dacă cei mici au mâncat banana split şi daca au păpat o banana la cuptor ar trebui să le plaă şi acest desert.
Ingrediente pentru banană la grătar

  • Banane
  • Bucăţele de ciocolată, bezele gumate americane (marshmallows)
  • Opţional: miere, stafide, nuci, îngheţată
  • Folie de aluminiu

Pentru a face un astfel de desert întâi decojeşti banana pe o parte, fără a-i rupe coaja, apoi tai o felie atât de groasă încât să încapă bucăţelele de ciocolată şi bezelele gumate. Pui coaja inapoi, înfăşori banana într-o folie de aluminiu şi o bagi în jar sau pe grătar, dacă vrei să o manevrezi mai bine. Timpul în care o laşi acolo depinde şi de cât de încins este grătarul, ideea este să se topească ciocolata, să se coacă banana (să se înmoaie) şi să se perpelească bezelele. De regulă, sunt suficiente 5 – 10 minute. Când crezi ca e gata, o iei de pe foc, desfaci staniolul şi o serveşti copiilor. Dacă faci gratarul la cineva acasă, cumpără şi nişte îngheţată şi pune câteva cupe alături de banana la grătar.
Voi ce alte deserturi aţi făcut pe grătar?
Citește mai multe despre bezele la grătar pe whatscookingamerica.net.
Sursă foto: rhubarbandvenison.blogspot.com.