Terasa unui magazin din Coreea de Sud s-a transformat într-un loc de joacă cu adevărat magic pentru copii. Deasupra unei clădiri cu 12 etaje din Uijeongbu, parcul / loc de joacă este realizat de arhitecții de la Olson Kundig, adevărul este că la cum arată era clar că a fost mână de arhitecți și artiști…
Totul aduce aminte de poveștile de pe tapițeriile tradiționale coreene, iar spațiul din aer liber se dorește un model pentru celelalte clădiri înalte care pot să deschidă locuri asemănătoare pe acoperiș, în aer liber.
Cu o căsuță în copac, sub forma unui cuib de păsări, zone cu nisip și multe alte spații creative destinate jocului, locul va deveni cu siguranță zonă de atracție pentru părinții care locuiesc în zonă.
Ideea principală de la care a pornit proiectul este simplă: nu avem destul de mult spațiu în orașe pentru a ridica noi locuri destinate relaxării printre clădirile deja existente. Dar avem spațiile de la ultimul etaj.
În București un mare centru comercial a deschis deja o terasă pe acoperiș. E drept, u e doar destinată celor mici, dar este destinată jocului. Poate că mai multe altfel de inițiative nu ar strica.
1-compressor 2-compressor 3-compressor
Surse foto: metropolismag.com.