timp outddorAstăzi am descoperit un studiu foarte intersant care ne pune pe gânduri. În timp ce ne bucurăm de faptul că parcurile sunt din ce în ce mai pline de părinți și copii care aleg să își petreacă timpul liber în aer liber, o nouă cercetare, de data aceasta realizată de The Nature Conservancy, arată că cei mici nu petrec nici pe departe destul de mult timp în natură.
Studiul a fost susținut de Disney și include copii cu vârstele cuprinse între 3 și 18 ani din Statele Unite ale Americii, Brazilia, China, Franța și Hong Kong. Nu mai puțin de 65% dintre părinții americani cred că ai lor copii nu petrec destul de mult timp afară. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că același procent de părinți este prezent și în studiile care arată îngrijorarea adulților referitoare la “bullying”, calitatea educației și problema obezității.
Studiul mai arată faptul că timpul petrecut afară se micșorează odată ce copiii cresc. În timp ce preșcolarii petrec aproximativ 12 ore pe săptămână afară, un adolescent de 16 ani din America spune că nu adună mai mult de 7 ore în natură. Motivele? Se pare că nici copiii nu-și mai doresc asta și spun că este prea cald ori că plouă sau că sunt insecte. Voi vă aduceți aminte din copilărie să dați astfel de motive vreodată? În Hong Kong lucrurile sunt și mai rele, un adolescent petrece doar 1.8 ore afară pe săptămână.
Nu știm care este situația în România, dar sperăm sincer să fie mult mai bună, cert este că ar trebui să îi învățăm pe copii de mici să petreacă mai mult timp afară… asta dacă nu fac deja asta fără să le fie explicat acest lucru.
Sursă foto.