gradina botanica bucuresti
În zilele astea călduroase e așa de bine acolo că e umbră și răcoare. E un “parc cultural”, adică vă plimbați, alergați și mai învățați câte o denumire de plantă. Are un lac măricel, peste care se poate trece pe mai multe poduri. Nu există loc de joacă propriu-zis, dar cel mic are o groază de spațiu unde poate alerga. Sunt niște alei foarte drăguțe, înconjurate de flori colorate. După o zi întreagă acolo, piticii o să aibă impresia că au fost la o plimbare în afara Bucureștiului.
Dacă cel mic pare interesat de copăcei și floricele, puteți să intrați și la Muzeul Botanic unde sunt plante presate (nu în cărți, cum le presam noi când eram mici 🙂 ) sau sub formă de mulaje. Și serele sunt de văzut, păcat că sunt încă în renovare și nu se pot vizita decât în unele compartimente.
E o singură intrare în Grădină, prin Șoseaua Cotroceni. Ajungeți cu 61, 62, 336 de la Universitate și cu 71, 93 de la Gara de Nord. E deschis între 8 și 20. Intrarea e gratuită pentru piticii care nu au început școala iar pentru cei nițel mai mari e 2 ron. Pentru adulți accesul e 5 ron. La Muzeul Botanic și la sere e un alt bilet, la fiecare e 2 ron întreg și 1 ron redus.
Am văzut că în fiecare săptămână au activități pentru copii de școală și de grădi. E aceeași temă o lună întreagă și cursurile sunt în fiecare miercuri. Luna asta cursul se cheamă “Întâlnire personală cu o plantă” iar cel de luna viitoare, “Misterul florilor”. Primesc doar grupuri organizate, așadar va trebui să vorbiti cu învățătoarea copilului să o convingeți să facă o gașcă de pitici.

Gradina Botanica
Site: www.gradina-botanica.ro
Adresa: Sos . Cotroceni, nr 32, sector 6, Bucuresti
Telefon: 021 318 15 59
E-mail: gradinabotanicabucuresti@yahoo.com