Pun pariu că și voi v-ați jucat cu aceste jucării atunci când erați mici, ba chiar că și acum vă mai jucați cu ele din când în când și că ai voștri fac același lucru. Problema este însă faptul că, din atâtea și atâtea magazine pline de articole foarte colorate, care ne promit atât de multe lucruri nu mai știm ce să alegem și despre care să spunem că nu sunt ok pentru familia noastră.
Rog să n u mă înțelegeți greșit: faptul că tehnologia se dezvoltă în ritmul în care o face mi se pare minunat, avem acces la informații multe și foarte valoroase, dar astăzi vorbim despre altceva, despre acele jucării care nu se demodează nicioadată și care rămân mereu printre preferatele noastre, indiferent de vârstă.

1. Un băț

S-au jucat și străbunicii noștri cu el, ne-am jucat și noi și se joacă și cei mici. El se transformă numaidecât într-o baghetă magică, într-un baston puternic sau într-o punte ce aduce mai aproape doi prieteni.
Îl găsim peste tot, nu e scump deloc, doar nu scoatem niciun ban din buzunar pentru el, este de diferite forme și mărimi, ba chiar și din diferite materiale, deci e atât de versatil încât chiar e păcat să nu-l “cumpărăm” zic.

2. Pietrele

Povesteam zilele trecute despre cum putem învăța să numărăm cu doar câteva pietre, numai că joaca nu se termină aici, pietrele devin castele, ele delimitează terenul nostru cu cel al dușmanului, sunt temelii pentru case puternice și au rolul principal în jocuri precum șotronul. Unde mai pui că ele pot ajuta și la apărarea regatului imaginar, dar despre asta nu trebuie să știe încă cei mici.

3. Noroiul și bălțile

Bălțile formate în ultimele zile după ploile puternice sunt locuri de joacă minunate. Luați-vă din dulap încălțările din cauciuc și totul este asigurat. Putem sări prin ele, merge în pași de dans sau mai domli, precum la o plimbare, distacția oricum este garantată de faptul că de obicei cei mici știu că “nu e voie” să sară prin bălți. Dar de ce să nu fie voie? Ce rău poate să facă asta?
La bălți se adaugă noroiul ce aduce cu el o serie de haine foarte murdare. Despre noroi am mai povestit însă cu alte ocazii, așa că vă invit să trageți cu ochiul și acolo.
Ar mai fi ceva de adăugat la topul jucăriilor pentru outdoor din vara 2013?
Sursă foto: Gordon/ Flickr.com.