Se vorbeste mult despre beneficiile florilor si pe buna dreptate, florile au un efect profund asupra corpului, mintii si spiritului uman. De fapt, terapia cu flori devine o modalitate din ce in ce mai populara de imbunatatire a stimei de sine, a nivelului de energie si a starii generale de bine.

Stiati ca prezenta florilor in locul unde lucram sau acasa va poate imbunatati bunastarea mentala? Este adevarat – studiile au aratat ca florile pot reduce anxietatea si pot genera emotii pozitive. Acest efect este cunoscut sub numele de terapie florala, sau practica de a folosi florile pentru a recapata echilibrul psiho-emotional. Pe langa imbunatatirea starii de spirit, s-a demonstrat ca terapia cu flori creste si stima de sine si nivelul de energie.

Prezenta unor buchete de flori in locul unde lucram sau in propriul camin poate reduce nivelul de stres, creste sentimentul de fericire si chiar imbunatateste retentia memoriei, poate imbunatati creativitatea angajatilor si capacitatea de rezolvare a problemelor, precum si atitudinea lor generala si calitatea perceputa a muncii. 

S-a constatat de asemenea ca pacientii care au suferit o operatie pe cord au experimentat mai putina anxietate si au avut o recuperare mai rapida atunci cand au avut flori in camera de spital. La locul de munca, angajatii care aveau flori in birou au avut un nivel ridicat de creativitate si au declarat ca se simt mai multumiti de munca lor. 

De fapt, un studiu a constatat ca simpla vizionare a florilor timp de doar cateva minute poate creste in mod semnificativ sentimentele de pozitivitate si reduce anxietatea. 

Parfumul placut al florilor a fost, de asemenea, asociat cu cresterea functiei cognitive si imbunatatirea performantelor de memorie atat la adulti cat si la copii. 

In plus fata de imbunatatirea starii fizice, florile pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra starii noastre mentale. Cunoscuta sub numele de “terapie florala”, incorporarea florilor in viata de zi cu zi poate ajuta la restabilirea echilibrului psiho-emotional si la cresterea stimei de sine. 

Prezenta florilor poate avea un impact pozitiv asupra starii de spirit si a emotiilor, ducand la sentimente de bucurie si chiar la interactiune sociala. Culorile florilor joaca un rol important in efectele sale psihologice. De exemplu, culorile calde, cum ar fi rosul si portocaliul, sunt asociate cu pasiunea si entuziasmul. Florile galbene aduc adesea sentimente de fericire si pozitivitate, iar florile albastre, mov sau verzi pot avea un efect calmant si relaxant. 

S-a demonstrat ca prezenta florilor intr-o camera imbunatateste starea de spirit si reduce nivelul de stres al celor din apropiere. In plus, actul de a oferi sau de a primi flori a fost legat de cresterea nivelului de satisfactie in relatii. Este clar ca exista o legatura emotionala puternica intre oameni si flori, ceea ce le face pe acestea sa fie un atu nepretuit in crearea unei atmosfere pozitive.

Parfumul florilor este cunoscut de mult timp ca avand un impact pozitiv asupra emotiilor umane. Mirosirea anumitor parfumuri florale poate duce la reducerea stresului si la imbunatatirea starii de spirit, acest lucru se datoreaza probabil prezentei in parfumurile florale a unor substante chimice calmante, cum ar fi linaloolul. De asemenea parfumul de lavanda poate ajuta in cazul tulburarilor de somn si al anxietatii. Se pare ca mirosul dulce al florilor nu numai ca ne incanta simturile, dar poate avea si efecte benefice asupra bunastarii noastre emotionale.

O florarie online ce iti poate livra direct acasa sau la birou o gama larga de aranjamente florale care sa iti incante simturile este Bloomeria. Cu o prezenta in peste 50 de localitati majore din tara, iti ofera posibilitatea de a comanda flori online pentru tine sau pentru o persoana apropiata din peste 3000 de produse diferite. 

In Bucuresti livrarea este gratuita si este realizata prin curieri proprii, in doar 3 ore comanda ta este livrata direct la domiciliu.