În România, problema păduchilor din cap este considerată un subiect tabu, asta mai ales că părinții sunt de părere că alți adulți ar crede că micuții nu se spală corect dacă s-au trezit în această situație. Lucrurile sunt total diferite, dar despre ele detaliem mai jos.
Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. Studiul a fost realizat de IMAS Marketing & Polls pentru Paranix România.solutia-pentru-eliminarea-paduchilor
Important de știut pentru oricine este faptul că păduchii se răspândesc rapid, prin contactul direct dintre capetele a două persoane și este o problemă adevărată, mai ales în rândul copiilor. Conform aceluiași studiu, 62,1% dintre cei care au avut păduchi cel puțin o dată, i-au luat de la școală sau de la grădiniță, iar cei mai mulți (45,4%) au avut păduchi la vârste cuprinse între 7 – 14 ani, în timp ce 32% au avut păduchi la vârste între 3 – 6 ani.
solutii paduchi
La fel de important de știut este că gazul nu e tocmai o soluție benefică, în sensul că deși rezultatele sunt bune, nefiind un tratament medical pot exista complicații și alte probleme în urma unui tratament cu gaz. Din studiul Omnibus reiese că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de păduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul gazului, o metodă tradițională, în timp ce doar 26,1% au ales să utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii.

Studiul recent efectuat vine ca o confirmare a datelor noastre interne, și anume că păduchii sunt o problemă comună a zilelor noastre. Având în vedere că 65% dintre românii care au avut păduchi au folosit metode populare pentru a scăpa de aceștia, nevoia de educație pentru a înțelege cum și mai ales cât de ușor pot fi ei eliminați este încă foarte mare. De aceea, este important să informăm oamenii despre modul de transmitere a păduchilor, despre existența soluțiilor de prevenire a acestora și importanța alegerii unor tratamente testate clinic – Silviu Toader, Director General al Omega Pharma România.

Citiți mai multe despre subiect în comunicatul de presă dedicat.
Sursă foto principală: micaaacalvo/ weheartit.com.