De o importanță inestimabilă, jucăriile trebuie să facă parte și din viața copilului tău. Începând de la simplele blocuri de construcție și până la modernele mașinuțe electrice, acestea îndeplinesc scopuri precise în dezvoltarea celor mici. Sunt în fapt cele care intermediază drumul spre realitate, aceștia având posibilitatea de a jongla cu miniaturi reprezentative din ceea ce alcătuiește lumea adulților.

Sunt o recomandare pentru că stimulează în mod însemnat creativitatea celor mici, îi ajută să își dezvolte inteligența, devin mai receptivi la cele ce îi înconjoară. Pe scurt, acestea sunt esențiale în pregătirea lor pentru următoarele etape – de a deveni adolescenți și apoi adulți.

Atunci când vine vorba despre achiziții în acest sens, de jucării, specialiștii Nichiduță vin cu recomandări pentru părinții care nu au niciun reper după care să se ghideze. Astfel, pe site-ul oficial nichiduta.ro găsesc aceștia jucării din cele mai variate, disponibile în funcție de vârsta copiilor, de preferințele acestora, de posibilitățile financiare de asemenea.

Care sunt opiniile vizavi de preferințele unor copii pentru anumite jucării?

Nu a scăpat din vederea specialiștilor faptul că unii copii dezvoltă anumite preferințe când vine vorba despre jucării. Desigur că nimic nu este întâmplător. Se pare că în spatele acestui fapt există un întreg scenariu terapeutic. Care sunt motivele pentru care aleg anumite articole? Sigur că aceste alegeri spun multe despre caracterul micuților, de temperamentul acestora. Spre exemplu, de ce cautam masinute electrice si nu cu pedale? În varianta mai modernă, acestea țin trează atenția copiilor și a băieţilor în principal. Desigur că nu este o generalitate. Sunt copii mai atrași de jucăriile clasice, mergând astfel pe cea de-a doua opțiune.

Ceea ce nu mai reprezintă o noutate se referă la faptul că fiecare alege în funcție de gen. Poate că în primele luni nu există astfel de preferințe, însă părinții sunt cei care vor cumpăra raportându-se la acest aspect. Se poate ca unii copii să manifeste interes față de jucăriile în principal concepute pentru celălalt gen.

Evoluția tehnologică și impactul ei în lumea jucăriilor

Desigur că impactul pe care tehnologia îl are și asupra lumii jucăriilor este unul însemnat. Deși mai sunt copii care se joacă liniștiți cu o mașinuță cu pedale, preferințele vor viza în principal modelele electrice. Sunt mai atractive pentru cei mici din mai multe puncte de vedere. Sunt modele de jucării atât de performante încât unele impresionează prin funcții dintre cele mai diversificate.

Deși unii o văd pur ca pe o activitate de recreere pentru copii, jucăriile și timpul de joacă reprezintă mai mult de atât. Constituie un ajutor indispensabil în dezvoltarea lor. Prin acestea învață să cânte, să fie mai activi, să se joace, să comunice cu ceilalți copii etc. Spre exemplu, simplu fapt că descoperă cum funcționează o jucărie reprezintă o soluție pentru un pas înainte în procesul de dezvoltare.

Cert este că jucăriile potrivite vor stârni interesul celor mici, motivația de a le folosi în joaca lor. Fiecare vizează o abordare diferită a lor, chiar dacă sunt mai mult sau mai puțin sofisticate. Nimeni nu trebuie să neglijeze funcționalitatea jucăriilor și rolul pe care îl au de îndeplinit în dezvoltarea copiilor. În acest sens, pe www.nichiduta.ro găsesc cei interesați soluții complexe și costuri echilibrate.