iPhone Kids
Nu suntem genul care să ținem prelegeri, să facem prezentări cu grafice și să evidențiem cifre, numere, procente. DAR, rezultatele unor studii arată că 59% din mamele care dețin un iPhone își lasă copii să se joace cu el (oare tații știu asta?) și  41% descarcă aplicații dedicate celor mici. Știm, nu e decât un telefon. Frumos. Deștept. Scump. Nu face clătite, nu spală rufe, nu schimbă scutece.
Dar are aplicații, multe chiar, numai bune de folosit atunci când copilul s-a plictisit, când face o criză în mașină, când îți cere o carte cu animale și tu ești în troleu. Cu recomandarea că întotdeauna copilul trebuie supravegheat atunci când mânuiește (a se citi: bagă în gură, trântește, roade, aruncă) minunatul gadget, vă prezentăm:
Baby Monitor
Cum l-ai adus acasă, cum ești cu ochii pe el. Chiar și atunci când nu ești în aceeași cameră. Pui telefonul lângă pătuț, pornești aplicația și nu-ți mai trebuie decât un alt telefon pe care să fii atenționat că puiul s-a trezit, că plânge, sau că ți-a luat telefonul (în cazul în care îl știi mai nazdrăvan din fire). Costă 3,99 €.
White noise lite
Ca să-l urmărești pe monitor se presupune că trebuie să adoarmă mai întâi. Uită de aspirator sau de uscătorul de păr pus lângă urechea copilului. Același zgomot “liniștitor” îl ai într-o variantă mult mai comodă. Și e free.
Super baby rattle
E periculoasă vă zic!  E drept că e bine să ai o zornăitoare la îndemână atunci când plânsetul bebelușului o impune, dar știți ce fac cei mici cu zdrăngăniciul? Îl aruncă de pereți. Și nici nu face cine știe ce zgomot astfel încât să acopere decibelii micuțului. Deci e pe răspunderea voastră și pe 0,79 € din portofel/card/buzunar.
Bubbles
Prima aplicație pe care am cumpărat-o cu dedicație. Pentru EL. Prea minunatul copil. Recunosc a fost din disperare, pe când avea cam un an și ceva și nu mai găseam soluții pentru a-l face să stea liniștit puțin. Nu l-a interesat atunci, dar acum, pe la 19 luni fugărește baloane și le sparge cu degetul. Pe ecranul telefonului. Distracția are un cost de 0,79 €.
Animal Sound Machine Dacă a ajuns în faza în care cățelul face ham și pisica miau, găsiți multe aplicații iPhone care să-i dezvolte limbajul în această perioadă. Una dintre ele este Animal Sound Machine: vede animalul, atinge ecranul, telefonul face miau/ham/chiț/oac. Imaginile sunt cam mici ce-i drept, dar nici prețul nu-i mare: 0,79 €.
Have fun!
iPhone UrbanKid.ro

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB
iPhone 4 – 32GB

Sursă foto principală: Flickr/ apdk
Screenshoturi din aplicațiile recomandate mai sus:
[nggallery id=32]