Am descoperit o aplicație tare haioasă și foate utilă în AppStore, din păcate nu este încă lansată și pentru fanii Android. Se numește Fănică şi asaltul microbilor și ne învață tot ceea ce trebuie să știm despre curățenie, dar totul este într-o manieră foarte colorată, intuitivă și nu în ultimul rând totul pare, cel puțin la prima vedere, o joacă și așa și este până la un moment dat.
În primul rând dai cu nasul de grafica colorată și care te atrage, indiferent de vârstă, apoi faci cunoștință cu niște persoanaje prietenoase, cu voce caldă, care îți explică tot felul de lucruri utile. Iepurașul Fănică de exemplu este prezent peste tot prin aplicație și ne ajută atunci când dăm de probleme, ne explică tot felul de lucruri utile și ne face să zâmbim atunci când trebuie.

Aplicația este una foarte complexă comparând-o cu ceea ce mai descoperim prin market-uri. Este structurată în patru capitole: Cu lăbuțele curate, Dințișorul cel viteaz, Planşe de lucru şi puzzle-uri și ultimul Calendarul sănătăţii. Dacă primele capitole sunt axate pe curățenie (de la mâini la curățenia orală) al treilea capitol este format din jocuri educative, iar ultimul este un calendar unde copiii pot nota când s-au spălat pe dinți sau când a făcut sport ori alte activități care țin de curățenie și sănătate.
Aplicația este, așa cum vă spuneam și mai sus, publicată doar în AppStore. Prețul nu este tocmai scăzut, dar având în vedere complexitatea ei e de înțeles. Fănică și asaltul microbilor costă 4.49 euro și este compatibilă cu Phone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (a treia generație), iPod touch (a patra generație), iPod touch (a cincea generație) și iPad, dacă au iOS 4.3 sau o variantă mai nouă a sistemului de operare.
Cum vi se pare aplicația? Voi aveți soft-uri educaționale pe telefonul mobil dedicate celor mici?