Despre aplicațiile educative pentru copii, pentru smartphone, realizate de prietenii de la Kidsopia, v-am mai povestit eu în trecut. Ce îmi place foarte mult este că toate sunt colorate, interactive și nu în ultimul rând educative. Copiii nu simt astfel că ei chiar învață ceva, pentru că percep totul ca fiind un joc colorat pe telefonul mobil al părinților. 🙂
De curând a fost lansată aplicația ABC Trenul Alfabet, un abecedar interactiv pentru preșcolari, teoretic targetul de vârstă este cuprins între 2 și 7 ani.

Despre ce este vorba în aplicație ABC Trenul Alfabet

Simplu: cei mici află alfabetul limbii române din primul vagon al trenului alfabet, alături de arheologul Ordovicius Priscoan, personaj plin de umor și dorință de a “dezgropa” lucruri noi alături de micuți.
Copiii vor denumi literele, ajutându-l astfel pe arheolog să curețe artefacte antice, vor forma litere recunoscându-le astfel forma lucrând în atelierul arheologului la reparaţii de obiecte istorice și vor recunoaște litere în biblioteca de papirusuri pusă la dispoziția micuților de către… (cien credeți?) tot argeologul Ordovicius.
Aplicație este gratuită, însă în această variantă se oferă acees la primele 6 litere mari și mici ale alfabetului limbii române. Dacă o să vă placă (și eu zic că o să vă placă sigur) atunci veți cumpăra celelalte litere din interiorul aplicației. Costă în jur de 5 lei pentru tot alfabetul – oferta e valabilă până la finalul lunii aprilie.
Puteți descărca aplicația ABC Trenul Alfabet atât din AppStore, cât și din Google Play.