Când copilul se joacă la câțiva metri de tine, oala de ciorbă este pe foc, diseară vrei să ieși cu prietenii și tot ce îți dorești cu adevărat este să te joci cu cei mici, dar trebuie să mai și lucrezi de acasă tot ceea ce îți dorești este ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore, în jur de 35 sau poate un pic mai mult dacă se poate…
Există însă câteva instrumente foarte utile care te ajută să lucrezi mai repede sau să faci task-urile din timp, înainte de termenul limită impus.
Primul serviciu care mie una îmi este mai mult decât util este Boomerang, care îți permite să dai schedule la mail-uri. Este mai ales pentru momentele în care știi că trebuie ca cineva să primească un mail la o anumită oră sau te-ai apucat tu să dai mailuri la 3 dimineața și chiar nu îți dorești ca ceilalți să vadă ora la care muncești tu. Dacă nu folosiți Gmail atunci există și o versiune la fel de utilă pentru Outllook.
Rămân tot la mail-uri și vă mai spun despre Follow-up.cc care îți readuce mailuri importante în inbox atunci când setezi tu să se întâmple asta. E minunat pentru cei care amețesc atunci când văd mailul plin și se descurcă mult mai bine cu o listă mai mică de mailuri.
Încă unul pentru mail: Rapportive. Nu este pentru o eficientizare a muncii, dar ne permite să aflăm mai multe despre contactele noastre, pentru că atunci când citești un mail de la o persoană vei vedea în dreapta ferestrei conturile lor de Facebook, Twitter și Google+. Mie îmi place serviciul mai ales pentru că știu astfel oarecum ce vârstă are destinatarul și știu cum pot comunica cu el mai bine și mai eficient astfel.
Pentru social media, pentru că dacă lucrați în marketing sau PR ori… de fapt social media este „a must” așa că trebuie din când în când să ne postăm și pe conturile de pe Facebook, Twitter etc. există Buffer care ne ajută să dăm schedule la postări, la o anumită oră, astfel că cei care ne urmăresc vor afla tot ce trebuie și când trebuie despre serviciile noastre.
Pentru eficientizarea timpului petrecut în fața unui PC am două tool-uri preferate: Rescuetime și iDoneThis.
Sper să vă ajute lista de mai sus și să-mi lăsați în comentarii alte tool-uri online utile.
Sursă foto: syronicca/ Flickr.com.