adrian diaconescu
Pe Adrian Diaconescu îl putem găsi de cele mai multe ori în două locuri: ori în fața computerului, realizând teme de WordPress (apropo de asta, îi mulțumim, întrucât tema de wordpress care stă la baza UrbanKid.ro este creată de Adrian 🙂 ) ori jucându-se cu al lui bebe.
Astăzi ne întâlnim cu el online, aici pe UrbanKid.ro, povestindu-ne despre Alex, băiețelul lui de aproape un anișor.
1. Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine și despre tine ca părinte.

Sunt un freelance web designer pasionat de călătorii, gătit și jocuri video. Și pentru că asta ar putea crea ceva confuzie în privința vârstei mele, mai previzez că am aproape 30 de ani. Atât eu cât și Raluca, soția mea, învățăm mereu lucruri noi în calitate de părinți. Semne de întrebare apar mereu și dispar la fel de repede, însă mereu avem parte de experiențe memorabile. Suna siropos, însă doar dacă nu ești părinte. Avem avantajul că lucrăm de acasă, astfel că nu am pierdut nimic!

2. Câți copii ai? Câți ani au? Cum îi cheamă?

Avem un băiețel de aproape 1 an, pe nume Alex.

3. Cât timp petreci cu ai tăi în timpul săptămânii și cât în week-end-uri?

Vrând, nevrând ne-am făcut un program și ne ținem de el. Raluca petrece cel mai mult timp cu Alex, dar avem activități comune pe tot parcursul zilei, cele mai importante fiind masa de prânz și băița de seară. Abia așteptăm primăvara, pentru a reveni și la ceva activități outdoors.

4. Care a fost prima vacanță petrecută cu ei? Unde? Câți ani aveau și cum a fost vacanța?

Prima vacanță în noua formulă a fost când Alex avea 5 luni si a fost primul său zbor cu avionul. Am mers 5 săptămâni în Franța și am apucat să vizităm o parte din Normandia. Am stat la socrii mei, astfel încât ne-a fost mult mai ușor să ne organizăm. Pot spune că am învățat multe lucruri utile și am prins curaj pentru ieșiri viitoare.

adrian diaconescu
5. Câte călătorii ai făcut în total cu cei mici? Care a fost cea mai captivantă?

Cu Alex am mai facut mici ieșiri cu mașina (îi place mult în scăunel), dar cea mai captivantă a fost desigur cea de care v-am povestit.

6. Unde le recomanzi cititorilor să petreacă o vacanță/ mini vacanță cu cei mici? Care sunt motivele pentru care ai făcut această recomandare?

Mi-e greu să fac o recomandare, pentru că o vacanță este condiționată de mulți factori. Pot spune însă că eu și Raluca am fost în Croația și Slovenia pe vremea când nu îl aveam pe Alex și ne-au plăcut Dubrovnik, parcul Plitvice, stațiunea Bled. Este un traseu cu mașina destul de lung, dar peisajul este superb iar opririle pot fi suficient de variate astfel încât să nu te plictisești. Cu copii cred că e și mai mișto!

7. Care sunt activitățile preferate pe care le desfășori în general cu cei mici?

Momentan Alex este în etapa de încercări și descoperiri. Cand nu merge cu premergătorul sau nu se joacă în țarc, noi suntem prin jurul lui să îi facem “program”.

adrian diaconescu
8. Ce faceți când mergeți afară? În ce parcuri/locuri de joacă mergeți, pe unde vă plimbați, ce activități desfăsurați?

Când e frumos afară mergem cu căruciorul în parcul Kiseleff, așa că activitățile nu sunt încă foarte variate. Așteptăm cu interes momentul când Alex se va ridica din cărucior și o va lua la fugă. 🙂

9. Unde ieși cu cei mici pe perioada iernii sau atunci când este urât afară?

Din fericire stăm la curte, așa că am mai făcut 13-14 pe aici prin zonă.

10. Mergeți la evenimente pentru copii? De unde știi sau te informezi despre desfășurarea lor?

Deocamdată nu am avut ocazia, dar cu siguranță am folosi Internetul pentru a ne informa. Și aș începe probabil căutarea pe UrbanKid. 😉

11. Ce Trucuri/Gadgeturi folosești împreună cu cel mic?

Nu folosim trucuri, există o transparență totală între noi și Alex. Cât despre gadget-uri… deși îi cam place să “scrie” la tastatură, deocamdată le are pe ale lui: are mobil, laptop, orgă, etc.

12. Care a fost cea mai amuzantă întâmplare cu /despre copiii tăi?

Au fost probabil mai multe de-a lungul anului, dar momentan “fața de oliță” este cea care ne binedispune în fiecare dimineață.

adrian diaconescu
13. Ce părere ai despre site-urile mari/cunoscute despre parenting din .ro?

Nu prea obișnuim să citim articole (care de obicei sunt traduceri prea putin relevante), ci mai mult să răsfoim forumurile.

14. Cum ar arăta site-ul de parenting care să te ajute pe tine ca părinte atunci când dorești să afli lucruri noi și pozitive pentru copiii tăi?

Prefer site-urile și blog-urile ce îmi prezintă o experiență autentică. Vreau să citesc mai mult despre părinți care împărtășesc din experiența lor și mai puține informații generice pe care le gasești pe N site-uri. Ceea ce faceți voi cu UrbanKid este un lucru excelent!

15. Au descoperit cei mici internetul?

Adevaru’ e că l-am gasit într-o seară pe Facebook, își schimba poza de profil. :p

Adrian Diaconescu
Blog – Rubiqube.com
LinkedIn – Adrian Diaconescu

Îi mai mulțimim o dată lui Adrian pentru răbdarea de care a dat dovadă și pentru răspunsurile frumoase, vă mulțumim și vouă pentru faptul că sunteți alături de noi mereu și ne citiți și vă invităm să citiți mai multe interviuri UrbanKid.ro.