Daniela Nane
Ba chiar mai mult, actrița organizează de ceva timp multe workshop-uri care, așa cum spune chiar ea, sunt mai mult decât simple cursuri de actorie.
Cum este mămica Daniela Nane și cum îi place să se distreze cu băiatul ei? Aflați mai jos! 🙂
1. Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine.

Sunt o mamă implicată, veselă, relaxată, care încurajează, nu vânează greșeli.

2. Povestește-ne despre familia ta, câți copii ai? Câți ani au? Cum îi cheamă?

Am un băiat de aproape 11 ani, Codrin, elev în clasa a patra la școala Genesis.

3. A fost greu să alegi numele copilului/copiilor tăi?

Voiam un nume românesc pentru el, ceva deosebit și sonor. “Codrin” a fost propunerea tatălui său, care are o slăbiciune pentru acest nume.

Daniela Nane
4. Cum ți-a venit ideea unor workshop-uri de actorie pentru copii?

Workshop-urile pe care le țin sunt mai mult decât cursuri de actorie. Sunt cursuri de dezvoltare personală prin metode ale artei teatrale, în care copiii își sporesc abilitățile mentale, își înalță nivelul etic, își dezvoltă conștiința, personalitatea, autonomia, care, toate împreună, duc la percepție complexă, la responsabilitate și la emancipare la urma urmei, pentru că toți ne dorim copii care să fie capabili să facă față cu succes provocărilor acestor timpuri. (detalii pe www.danielanane.ro)

5. Care sunt activitățile preferate pe care le desfășori în general cu cei mici la cursuri?

Am elaborat un sistem de lucru care să le dezvolte copiilor forța gândirii, aptitudinea de a vedea și ceea ce e în spatele evidenței, să le susțină formarea unor inteligențe libere și active, care îi stimulează să fie creativi, inventivi, să caute răspunsuri, să găsească soluții, să afle, să aibă viziune, cu totul altceva decât ceea ce fac de cele mai multe ori la școală, unde li se cere doar să redea mecanic informații care, de multe ori, sunt departe de sfera lor de interes.

6. Care sunt activitățile preferate pe care le desfășori în general cu copilul tău acasă? Care este locul preferat în care vă duceți iarna?

Citim, am terminat de curând “Cei trei mușchetari”. După ce a citit toate cele șapte volume din Harry Potter a fost puțin dezamăgit, pentru că nu mai găsea o carte la fel de interesantă.
Jucăm “Monopoly” sau “Pay Day”, mai facem împreună un Lego, că singur nu prea are răbdare, vorbim mult despre tot ce mă întreabă…
Iarna ieșim la patinoar sau în Herăstrău, la zăpadă, la LaserMegazone, la film, la teatru, azi am fost, de ex., la karting în AFI Cotroceni și mâine seara îl duc să vadă “S-a sfârșit cum a-nceput” la Teatrul Național.

Daniela Nane
7. Ce crezi că va deveni copilul tău când va crește?

Sper să fie un adult fericit, cu o profesie care să-l pasioneze și cu echilibrul și curajul necesare de a lua cele mai bune decizii, cu încredere, pentru drumul lui.

8. Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru copii?

Da, i-am comandat niște jocuri și cărți.

9. Ce părere ai despre site-urile mari/cunoscute despre parenting din .ro?

Eu am un timp extrem de limitat de stat pe internet și n-am ajuns să văd niciunul, dar cred că e important pentru părinți să citească și alte opinii.
Am intrat însă pe www.UrbanKid.ro e foarte bine documentat. De asemenea, am găsit o mulțime de informații și multe idei pentru petrecerea timpului liber.

10. Mergeți la evenimente pentru copii? De unde știi sau te informezi despre desfășurarea lor?

Mergem dacă sunt invitată sau dacă văd afișe, am fost la târguri de dulciuri sau bio, în rest mergem la film sau la teatru.

Daniela Nane
11. Ce aptitudini încerci să dezvolti copilului tău (sport, muzică etc…) Unde?

El face mult sport la școală, volei, karate, baschet, dar și scrimă de două ori pe săptămână, la Dinamo.
Duminică seara vine profesoara pentru ora de pian și cam atât, pentru că stă la școală până spre ora 17 și nu vreau să-l aglomerez cu prea multe.

12. Cum îți petreci vacanțele/concediile? Împreună cu copilul sau separat?

În general ne petrecem vacanțele împreună. Dacă el are mai multe săptămâni libere decât mine, mai pleacă împreună cu bunicii la munte, în Apuseni, la Padiș, unde e un peisaj superb, aer curat, e un loc de vis. Au fost împreună și la mare, la salină, la Iași…

14 Cum te împarți între job și “meseria de părinte”?

Nu e nimic de împărțit, copilul are întotdeauna prioritate. N-am lipsit de la nici o serbare, mă organizez bine și îmi aleg job-urile în așa fel încât să pot sta cât mai mult timp cu el.

La final, noi îi mai mulțumim o dată Danielei Nane pentru răspunsuri, iar pe voi vă invităm să mai citiți interviuri UrbanKid.ro cu părinți. 🙂
Voi cine credeți că va fi personajul principal din următorul interviu UrbanKid.ro? Aceasta a fost primul nostru interviu cu o mămică, credeți că următorul va fi cu un tătic ori cu o mămică?