Stefan Murgeanu
Mihai Pap sau Ștefan Murgeanu, pentru cei care au un cont de Twitter sau de Facebook ori pentru cei care au citit cartea “Concediază-ți șeful“, a devenit cunoscut în online odată cu lansara blog-ului său prin care oferă sfaturi pentru cei în căutarea job-ului potrivit.
Dacă i se pare mai greu job-ul de părinte și dacă pentru acest tip de job se mai aplică aceleași reguli din cartea “Concediază-ți șeful” aflați mai jos. 🙂
Stefan Murgeanu
Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine.

Sunt antreprenor, manager, freelancer și îmi place să mă consider blogger și autor motivațional. Consider că viața a fost cel mai bun dascăl pe care l-am avut vreodată.

Spune-ne în 2-3 fraze, câteva cuvinte despre tine ca părinte.

Am un fiu, Filip pe numele lui, care va împlini 7 ani în iunie.

Cât timp petreci cu kinderii tăi în timpul săptămânii și cât în weekenduri?

Petrecem zilnic timp împreună, îl duc și-l iau de la grădiniță, seara ne uităm împreuă la filme, ne jucăm, citim. Iar în weekend, când nu sunt plecat, stăm mai mereu împreună.

Care sunt activitătile preferate pe care le desfășori în general cu kinderii tăi?

Păi cred că întrebarea corectă era ce îi place lui să facă în general cu mine. Îi plac foarte mult jocurile în care este nevoie de cel puțin doi participanți, mai nou mă pune să îl învăț șah, table, dame.

Care este activitatea/jocul preferat?

Jucăm diverse jocuri de societate pentru copii (Nu te supăra, frate, Monopoly, Piticot etc), ne uităm împreună la filme și la desene animate, îi citim zilnic înainte de culcare. Dar dacă îl întrebi pe Filip, cred că îți va spune că activitatea lui preferată este să se joace pe calculator, asta probabil și deoarece are voie doar în weekend câteva ore.

Unde ieși cu kinderii pe perioada iernii sau atunci când este urât afară?

Norocul nostru este că avem foarte aproape de noi Parcul Tineretului, unde sunt foarte multe posibilități de distracție, de joacă și de mișcare, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Are o trotineă pe care o manevrează cu dexteritatea unui expert, iar vara ajungem aproape zilnic în parc, iarna mai rar, poate o dată, de două ori pe săptămână.

Filip stefan murgeanu
Care este locul preferat sau unde v-ați simțit cel mai bine?

Precum spuneam, tot în parc mergem și iarna, dar mai rar. Asta în București. Când mergem însă la Brașov, acolo situația se schimbă, mereu facem excursii în diverse locuri din preajma orașului.

Mergeți la evenimente pentru kinderi? De unde știi sau te informezi despre desfășurarea lor?

Mergem uneori, cred că ultima oară am fost la un atelier pentru micii talentați. De obicei aflu de pe Twitter sau de pe bloguri de astfel de evenimente.

Ce aptitudini încerci să dezvolți kinderului tău?

Își cam dezvoltă singur aptitudinile, vrea să facă actorie (ce-i drept, e un mic cabotin 😀 )și își exersează talentul jucând teatru de fiecare dată când vrea să obțină ceva sau pur și simplu să impresioneze.
Este foarte activ, dar încă nu ne-am hotărât la ce sport să îl dăm, el ar vrea la karate.

Cum îți petreci vacanțele/concediile? Împreună cu cel mic sau separat?

Concediile ni le petrecem mereu împreună, la munte sau la mare, dar la acestea se adaugă și aproape toate weekendurile, mai ales de primăvara până toamna, weekenduri pe care ni le petrecem vizitând diverse locuri din țară.
Mi-e greu să identific cea mai frumoasă vacanță, în general ne simțim foarte bine în excursii, concedii.

Ce faci când trebuie să te întâlnești cu amici care nu au kinderi?

Depinde de situație. De cele mai multe ori ies seara cu prietenii, deci automat îl las acasă. Însă dacă mergem să ne întâlnim în timpul zilei, se mai întâmplă să îl iau/luăm și pe el cu noi. Ne întâlnim într-un parc (sau mall), Filip se joacă la locul de joacă amenajat special pentru copii, noi discuăm liniștiți.

Cum ai făcut trecerea de la grupul de prieteni de dinainte de a avea kinderi, la cea cu care ieși acum fiind tătic?

Nu este chiar atât de dificil cum pare. Nu am pierdut pe nimeni dintre vechii prieteni (sau cel puțin nu din cauză că am copii) și mi-am făcut și foarte mulți prieteni noi dintre părintii altor copii. Eu zic ca au iesit lucrurile foarte bine 🙂

Ce Trucuri/Gadgeturi folosiți?

Hmmm, cred că singurele care se încadrează la gadgeturi sunt jocurile educative pe calculator, pe care le devorează în câteva ore după ce i le iau.

filip si mara
Povesteste-ne o întâmplare amuzantă cu/despre băiatul tău.

Păi Filip în general este destul de amuzant, filmele lui preferate sunt cele “de groază”, a văzut toate Jurassic Park de nenumărate ori, îi place la nebunie muzica rock, când suntem în mașină schimbă mereu postul de pe Guerilla pe Rock FM, cântărețul lui preferat este Nick Cave, pentru că are “o muzică înfricoșătoare”, mereu mă pune să îl filmez, ar scrie și articole pe blog, dacă ar ști să scrie, înțelege foarte bine lucrurile dacă i le explici cum trebuie și mai nou mă întreabă cum se pot îmbina două celule, de la femeie și de la bărbat, pentru a se putea naște un copil. 🙂

Ce părere ai despre siteurile mari/cunoscute despre parenting din .ro.

Nu prea urmăresc astfel de site-uri, ajung pe ele atunci când caut anumite lucruri specifice, răspunsuri la anumite probleme concrete.

Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru copii?

Nu cumpărăm decât foarte rar jucării, iar atunci numai din magazine offline, unde le poate alege el.

Cum ar arăta siteul de parenting care să te ajute pe tine, ca părinte, atunci când dorești sa citești lucruri noiși pozitive pentru kinderii tăi?

Aș dori să găsesc ușor și repede informații relevante despre diverse probleme legate de copii. Necazul este că mereu apar noi probleme. 🙂

Care ar fi sfatul tău pentru ceilalți părinți când vine vorba de petrecut timpul liber cu cei mici?

Simplu: ocupați-vă de copii, citiți-le sau puneți-i să citească zilnic, spuneți-le zilnic că îi iubiți și evitați să îi certați în fața altora. Copiii sunt ușor de crescut dacă le acorzi atenție și dacă nu sunt răsfățați.

Și la final două vorbe despre UrbanKid.ro dacă se poate 🙂

Urbankid.ro, țineți-o tot așa 🙂 Mulțumesc 🙂

Ștefan Murgeanu
www.concediaza-ti-seful.ro
Facebook: Ștefan Murgeanu
Twitter: StMurgeanu

Noi îi mulțumim mult pentru răbdarea cu care a răspuns la fiecare întrebare!
Dacă vreți să mai citiți și celelalte interviuri UrbanKid.ro avem secțiunea cu interviuri care vă așteaptă nerăbdătoare click-urile. 🙂