UPDATE: Urbanesc s-a închis 🙁

Vreți să luați masa în oraș într-un restaurant potrivit copiilor, să aveți parte de un atelier sau un eveniment simpatic și să plecați acasă cu un cadou pentru cineva drag sau chiar pentru voi dacă simțiți nevoia de răsfăț? Sună a reclamă, dar laudele sunt cât se poate de meritate, pentru că Urbanesc e un loc ce trebuie vizitat, mai ales că frigul ne-a adus pe lângă haine mult mai groase și dorul de localuri în interior la căldurică.
Dacă ați rămas în pană de idei unde să mai ieșiți cu urbankizii la final de săptămână vă propunem să fiți urbani până la capăt și să… vă plimbați cât puteți de mult și abia la început de săptămână să testați Urbanesc. Un motiv destul de serios pentru care propun asta este și faptul că e tare posibil să găsiți locul destul de plin și astfel experiența nu va fi atât de personală precum dacă doar câteva dintre mese sunt ocupate.
interior
Revenind la local ne-a plăcut mult faptul că aici se organizează evenimente, că găsim opere ale artiștilor români tineri, că le putem cumpăra și nu în ultimul rând că Urbanesc este și cafenea și restaurant și prietenos cu cei mici. Serios acum: ce se mai poate dori în condițiile date? La parter magazin și cafenea + restaurant și la mansardă loc de evenimente colorate precum interiorul localului.
hand made art urbanesc
Ne-a plăcut că în meniu sunt lucruri pentru toate buzunarele (de la 15 lei pentru un fel de mâncare) și pentru toate gusturile (ticsit bine și cu preparate vegane). Apropo, dacă aveți biroul prin preajmă trebuie să știți că există meniu special de prânz la 25 de lei. Faptul că Urbanesc are loc de joacă a venit ca un bonus fain și când am descoperit că nu se fumează în niciun colț am zis că a urcat vertiginos în top locul.
meniu mancare
Ați fost aici? Ce alte locuri mai știți în care ieșiți cu toată familia când afară e frig?