Poate că ați mai găsit, vizitat sau auzit de locuri child-friendly dar oare câte dintre ele sunt prietenoase și cu bebelușii?
Vă întrebați probabil: dar ce poate să facă un bebeluș – care de obicei, când nu plânge, poate fi super-adorabil?
Iată:
cu iancu la masa la sevis
Un bebeluș poate face mult zgomot, poate face multă mizerie și poate merge de-a bușilea…peste tot. În plus, părinții unui bebeluș probabil sunt puțin mai agitați, vor să mănânce mai sănătos și au nevoie, din când în când, de câte o pauză.
Plecând cu așteptări mici dar cu dorințe mari, am fost în vizită la restaurantul Șevis. Restaurantul este amplasat chiar la ieșirea din parcul Orășelul Copiilor și intrarea în parcul Tineretului (se ajunge cu mașina dinspre Sala Polivalentă). Dacă vii dinspre stația de metrou Brâncoveanu (5 minute de mers agale cu doi copii) și ai supraviețuit după toate tiribombele, leagănele, mașinuțele și buburezele în care te-ai amețit alături de copilul tău, probabil că ai nevoie să îți tragi sufletul și să stai și tu, ca adultul, la masă. Și e ok, credem că ai mare șanse să stai. Pentru că în curtea restaurantului, pe iarbă, chiar lângă mese, a fost gândit și realizat un loc de joacă pentru toate vârstele.
sevis restaurant loc de joaca
joaca la sevis
la locul de joaca sevis
Este adevărat că noi am fost în cadru organizat. Chef-ul ne-a povestit despre mâncare, despre sursa ei și despre grija pe care o acordă fiecărui detaliu. Cei mai măricei dintre oaspeți au fost ocupați o bucată de timp la un atelier de pictură, cu scurte reprize de joacă liberă afară, în curte. Apoi a venit mâncarea… Eu, după cum vă mai povesteam, sunt lacto-vegetariană de mulți ani iar copiii (până acum) îmi calcă pe urme, așadar, chiar nu știu să apreciez gustul cărnii sau prepararea ei. Apreciez însă faptul că au surse sigure și naturale de carne (mai ales pentru cea de vită, foarte apreciată se pare de toată lumea). Din meniul încercat de meseni: escalop de vită, medalion de vită, salată cioban, orez indian, pui țigănesc, legume natur, piept de pui pentru copii, adana kebab, urfa kebab, bulgur, chesse cake. Să știți că am avut și noi ce să mâncăm și a fost absolut delicios! Dacă sunteți curioși să vedeți ce mai puteți găsi în bucătăria lor, puteți consulta meniul aici.

asteptand mancarea la sevis

Eu cu Iancu așpteptând mâncarea

atelier de pictura la sevis

Pictură

chef la Sevis

Chef în bucătărie

mancarea la sevis

Mâncarea de la Șevis

masa mare la sevis

Masă mare

Așadar, restaurantul are mâncare bună (și pentru copii). Are terasă încăpătoare. Are loc de joacă în curte. Are personal drăguț și prietenos (să știți că n-au strâmbat deloc din nas când au văzut ce dezastru am lăsat noi în urmă… oricât am încercat eu să fac curat la locul faptei, tot era orez peste tot…). Are scaun de masă pentru bebeluși. Are meniuri gândite special pentru copii (ca și cantitate, calitate și chiar preț). Pentru noi asta înseamnă că este child-friendly. Unde mai pui că este în Parcul Orășelul Copiilor. Pe scurt, vă recomandăm să mergeți cu cei mici!
Atenție: în restaurant se fumează. După câteva ore de stat înăuntru, pentru că lângă noi era o masă mare cu fumători, a început să se simtă puțin dacă treceai pe lângă ei, în drumul spre toaletă. În rest, era bine aerisit și nu am simțit fum.

Giveaway – un voucher pentru o masă în familie

Pentru că vrem să încercați și voi acest loc, avem din partea restaurantului Șevis o invitație și un voucher în valoare de 50 de lei pentru a încerca bunătățurile carnivore sau vegetariene, deserturile deliciose (cheesecake-ul este special) sau vinul (alb, roșu, rose) – vinul casei îmbuteliat special pentru restaurantul Șevis. Vrem să ne lăsați un comentariu (până miercurea viitoare – 8 iulie) în care să ne spuneți ce mâncăruri obișnuiți să comandați atunci când ieșiți la masă cu familia, dacă aveți vreun fel preferat, sunteți mai conservatori sau încercați mereu alte preparate?

Câștigător voucher la restaurantul Șevis

Avem lista celor care ne-au lăsat un comentariu:
Dana Huiban
Gratiela D
Irina
Corina Mihaela
Ramona
Teodora Gaina
Mariana Toba
Maria Patrasescu
Irina C
Madalina Sultan
Random.org zice ca voucherul de 50 de lei se duce la…. Irina
castigator