Ikea este un magazin în care te poți duce însoțit de copii. Nu e nevoie să cauți bone sau să suni bunici. Și asta pentru că de la intrare îi poți lăsa în grija unor supraveghetori la locul de joacă special amenajat. Adică bile multe, foarte multe, loc de sărit și țipat și fără părinți. Clar pe gustul lor. Dacă din întâmplare au ocolit cu dibăcie locul de joacă, vestea bună e că se află într-un magazin kid-friendly, în care nu ai probleme, ca părinte,  în cazul în care copilul se urcă pe canapea, sau nu se mai dă jos din patul albastru, așa cum i se întâmplă mereu copilului meu.  Și orice copil știe regula de aur: “părinte fericit, copil fericit”.  Ba mai mult, în spațiul dedicat mobilierului și decorațiunilor de puericultură, copiii pot testa scaune, fotolii care se învârt, pot scrie pe tablă cu creta. Jucării sunt suficiente: de lemn, de pluș, jocuri creative, multe dintre articole având specificația 0+. Orice părinte știe că 0+ înseamnă bun de băgat în gură.
[singlepic id=149 w=440 h= float=] La bufet există scaune potrivite pentru purtătorii de bavete, mâncare sub formă de piureuri, dar și meniuri dedicate. În plus există o soluție salvatoare, împotriva alergatului după copil printre mese: un mic loc de joacă, în care se dezlănțuie energiile trepădușilor. Iar părintele își ia tacticos farfuria și servește conținutul culinar comod, pe un scaun înalt, fix lângă locul în care  copilul își vede de treburile lui. Pentru mame îngrijorate de igiena copilului, mentionez camera de schimbat scutecul și de alăptat.
Urmând traseul firesc, veți găsi puțin anostă partea underground a edificiului. Acolo cel mai probabil se va plictisi într-un cărucior metalic, înconjurat de seturi de pahare și pilote de iarnă. Și urmează si zona de case, apoi trasferul cumpărăturilor în mașină. De aceea a fost creată o zonă tampon, lângă ieșirea spre parcare: televizor mare la care se trasmit doar desene animate, un colț pentru colorat/mâzgălit și un centru de activități.
După o asemenea sesiune de cumpărături și joacă, copilul va adormi în mașină, sau măcar va fi suficient de obosit încât să nu vă solicite la o rundă de “Fazan”.
Spor la cumpărături!
[nggallery id=22]