verdeVerde Cafe nu e o cafenea. Sau nu doar o cafenea. Nu e doar pentru părinți. Dar e clar numai pentru oameni deschiși la minte și la suflet.
Astă vară, abia am deslușit casa în care se beau căni de inka și de ceai, cocktailuri delicioase și cafele aromate. Din stradă nu-ți atrage atenția decât curtea mare cu hamace. Vreo 4, colorate, numai bune să fie încercate de cei mici. O nebunie! Copilul s-a repezit imediat la prundișul pe care se odihneau leneșe bănci și mese de lemn. Apoi la leagănul mare în care încap 3-4 copii odată. Curtea era plină de pici care în nici un caz nu stăteau liniștiți pe scaunele lor. Pe nimeni nu deranja însă freamătul provocat de ei. Gazdele sunt atât de obișnuite cu prezența copiilor încât merg cu grijă atunci când cară tavi pline, îi ocolesc dibaci, îi ajută să urce treptele de la intrare, le iau comanda la bar atunci când singuri vor să decidă ce servesc și cred că i-am văzut luându-i și-n brațe. Le-au făcut și clătite. De fapt ne-au făcut! Și le-am servit la umbră, sub vișin.
Vara se poate sta în curte sau înauntru, iarna toată lumea preferă a doua variantă, care nu e deloc de lăsat. Înăuntru sunt canapele moi, numai bune pentru o întâlnire de canastă ca între adulți, sunt mese rotunde, fotolii din care nu mai vrei să te mai ridici și perne. E cam ca acasă numai că atunci când obosești tu sau copilul pleci, fără să strângi vasele.
[singlepic id=108 w=440 h= float=] La Verde Cafe poți să poposești atunci când pe pereți e vernisaj, când se citesc povești sau când e vreun târg vintage. Si tot poți să bei o limonadă și să înfuleci un sandwich.
Cireașa de pe tort: au un animator fantastic. Toți copiii sunt înnebuniți după el, nici nu o să simțiți că sunt cu voi. O pisică. Atrage ca un magnet orice biped sub un metru, e blândă și jucăușă și se lasă alergată. Cum am zis: fantastic!
Iar în decembrie sunt seri de vin fiert și cozonaci. Cine se bagă?
Verde Cafe se găseşte pe Strada Domnita Ruxandra 15.
Program: Luni-Duminica de la 10:00 la 23:00. Telefon rezervări: 0731.308.823.
[nggallery id=18] Sursa poze: Facebook – grupul Verde Cafe