Am tot auzit în ultimii ani mai mulți părinți care se plâng că cei mici nu mai citesc, ci se pierd în jocuri pe calculator, în alte jocuri care nu au nimic de a face cu educația și în cu totul alte activități ce îi despart de lectură, de mirosul cărților sau de sentimentul că ai aflat finalul unei povești.
O variantă bună ar fi ca numărul poveștilor de seară, de dinainte de culcare, să se mărească, dar cred că o altă metodă poate și mai bună ar fi un colț special pentru cărți în camera celor mici.
Avem nevoie de un scaun sau un fotoliu, de preferat chiar unul de tip “colțar”, câteva perne colorate, un semn mare pe care să scriem “Colț pentru citit” și o cutie unde să lăsăm cărțile sau revistele începute. La toate acestea se poate adăuga și o veioză, în cazul în care colțul ales de voi nu este unul aproape de o fereastră sau copiii citesc și la ceas de seară.

Deși la prima vedere amenajarea unui astfel de loc special pentru lectură în camera celor mici nu poate da rezultate mari, în timp cred că veți vedea cum copiii vor fi atrași de locul magic care îi duce în lumea cărților. Plus că mie una mi se pare normal ca fiecare activitate să aibă un loc special în casă. Așa cum patul este pentru dormit și când ajungem în bucătărie e clar că vrem să bem sau să mâncăm ceva și lectura trebuie să aibă loc de cinste, nu?
Cum vi se pare ideea?
Surse foto: recyclart.org.