papusaCum arată și care sunt dimensiunile unei păpuși Barbie nu au nicio legătură cu realitatea și proporția corpului uman. De aici probabil și fetele care vor să devină cât mai slabe și problemele de sănătate și nu numai care vin odată cu acest lucru… asta ca să nu mai aducem în discuție faptul că există fete care au trecut prin chinurile a nenumărate operații estetice pentru a semăna cât mai bine cu păpușa devenită celebră de atâția ani. Da, rezultatul este unul trist, dar ele consideră contrariul.
Vestea bună este că există mulți care știu toate cele de mai sus și vor să schimbe acest lucru, să modifice percepțiile oamenilor și să aducă în case păpuși normale, cu proporții umane și care sunt cât mai aproape de realitate.
“Average Barbie” sau păpușa normală așa se numește proiectul lui Nickolay Lamm, care a lansat un prototip ce merită făcut cunoscut de toată lumea.

Odată cu acest proiect, Nickolay Lamm a lansat și un apel pentru cei care vor să-l susțină pentru a produce păpușa pe lammily.com. Avea nevoie de 95.000 de dolari pentru asta și până acum s-au strâns peste 420.000 de dolari pentru proiect, iar campania de strângere de fonduri mai este activă pentru încă 22 de zile, deci suma va fi mult mai mare la final. Aruncați un ochi pentru mai multe fotografii pe nickolaylamm.com. Nu-i așa că e minunată?