joaca - educativa - inimioareAm auzit în jurul meu din ce în ce mai mulți părinți care spun că au început să îi învețe pe cei mici că numere, ba chiar să și citească, chiar dacă ei nu au ajuns încă în clasa 0 sau I. Și pentru că se cere așadar și un joc pentru toate aceste activități am căutat unul simpatic și plin de iubire, la propriu, mai ales că este vorba despre inimioare care fac magia.
Aveți nevoie de mai multe inimi de mai multe dimensiuni, făcute din carton sau chiar hârtie și de câteva inimioare din plastic pe care le găsiți la o mercerie mai de soi. Dacă nu găsiți inimioare, atunci puteți cumpăra nasturi simpli căci vor fi la fel de utili, doar să aveți grijă să-i cumpărați pe toți aceleași dimenisiuni. 🙂
Primul joc pe care-l puteți încerca cu cei mici este ca aceștia să așeze inimile din carton după dimensiuni și să spună câte sunt mici, câte medii și câte sunt mari.
Apoi, luați nasturii sau inimioarele din plastic și așezați-le, pe rând, pe fiecare din cartoanele decupate. La final, se lasă cu numărat, să se știe exact câte poate cuprinde fiecare inimă din carton.
Nu se termină aici joaca, următorul pas este diferența. Câte inimioare / nasturi în plus are inima mare față de cea mică? Dar cea mare față de cea mijlocie? Dar cea mijlocie față de cea mică?
Voi cum vă mai jucați pe acasă, cât să fie și nostim și educativ în același timp? Spuneți-ne și nouă prin comentarii la acest articol, sigur va fi de ajutor pentru un alt părinte în căutare de idei de jocuri.
Găsiți mai multe jocuri de matematică simpatice, tot cu inimioare, pe teachpreschool.org.
Surse foto: teachpreschool.org.