Jucăriile nu trebuie să fie neapărat cele mai scumpe de pe rafturile magazinelor, ba dimpotrivă, dacă aveți un pic de imaginație puteți transforma în jucării cam orice material sau lucru pe care-l aveți prin casă. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, aruncați un ochi pe bigspringenvironmental.com, unde noi am descoperit nu mai puțin de 20 de jucării pe care le puteți face din deșeuri sau resturi pe care sigur, sigur le aveți prin casă.
Astăzi am ales 5 dintre cele 20 de jucării despre care vă povestesc cum se fac.
Dacă vrem să jucăm bowling nu trebuie musai să mergem la o sală specială. Avem nevoie de doar câteva pet-uri goale pe care de preferat este să le colorăm și apoi să le așezăm strategic pentru a fi dărâmate de noi cu o simplă minge (de preferat este să fie una de cauciuc)
Pentru un plus de distracție puteți colora sticlele și să scrieți pe ele numărul de puncte pe care jucătorul le primește odată ce sticlele cu pricina sunt puse la pământ.

Experimentele sunt minunate pentru orice copil. Aveți nevoie de un pet gol și un balon. În pet punem un pic de oțet și în balon un praf de bicarbonat de sodiu.
Odată ce balonul este atașat sticlei, bicarbonatul de sodiu o să ajungă peste oțet, iar rezultatul se va vedea cu ochiul liber, întrucât balonul se va umfla dată fiind reacția chimică ce are loc în sticlă.

Mai țineți minte cum făceam telefoane când eram mici? Eu vorbeam cu toți vecinii, cu o cutie de metal la o ureche, convinsă fiind că acesta este viitorul telefonului mobil. Nu a fost să fie așa, dar e o idee năstrușnică și pentru copiii de astăzi.

Nu mai aruncați rolele de la hârtie igiencă, ele se pot dovedi a fi materialul prim perfect pentru o mulțime de proiecte de tipul DIY în casă. Doar priviți ce minunăție de decor se face doar cu role din hârtie igienică îndoite și lipite între ele.

Jeleurile sunt pline de mister și de… zahăr. Putem să ne jucăm cu ele dacă luăm un pahar de plastic de unică folosință, îi tăiem fundul și așezăm un balon tăiat. Punem jeleul în pahar și ne jucăm apoi pentru a vedea cine aruncă cel mai departe jeleul cu ajutorul balonului.
Încercați și voi? 🙂